הוראות הכנה
מרכיבים
ביצי דג מקרפיון אחד
1 בצל קצוץ מאוד
1 כפית מלח
מיץ מלימון אחד
כוס סודה לשתיה
כ2-כוסות שמן קנולה או חמניות
2 פרוסות לחם לבן או חלה ללא הקרום
אופן ההכנה
לנקות את הביצים מהקרום להמליח ולהכניס במסננת ומתחת צלחת לכמה שעות למקרר עדיף לילה שלם.
להכניס את פרוסות הלחם למים ולסחוט היטב.
להכניס את ביצי הדג לבלנדר או למקסר ידני עם זרועות הקצפה. להוסיף את הלחם
לערבל היטב להכניס שמן בטיפטופים (כמו שמכינים מיונז) כל פעם קצת עד שהשמן נעלם
בתוך התערובת כשהתערובת הופכת להיות מוקצפת ולבנה להוסיף את מיץ הלימון תוך כדי
הקצפה מוסיפים את כוס הסודה בזהירות בכמה פעמים תוך כדי הקצפה עד שהכל נעלם
בתוך התערובת. להכניס את הבצל ולערבב עוד כמה שניות לטעום ולהוסיף במידת הצורך
עוד מלח.
להכניס למקרר סגור היטב נשמר כשבוע ימים .
להגיש בצלחת עם קצת שמן מעל ובצל קצוץ וחתיכות עגבניה לקישוט.
מגיש:
מקור: רומני
שתף את המתכון