כשהייתי ילדה קיבלנו פעם חבילה מארגנטינה היתה זו תקופה פחות גלובלית ולא כל מה שהיה במקומות אחרים היה גם לנו
טקס פתיחת החבילה היה ארוע ,התכנסנו בסלון ואבא מצוייד במספרים גזר את החבלים שקשרו את את קופסת הקרטון ואת הייר הדבק
בין הדברים שיצאו מהחבילה היית קופסא לבנה שבה היו מסודרות שורות של עוגיות בהירות ועגולות
אמא נתנה לי אחת ואמרה תטעמי זה עוגיות של מלאכים .
שמתי את העוגיה בפה והיא נמסה טעם נפלא מילא את הפה [עד אז לא טעמטי ריבת חלב].
לא מצאתי מאז מתכון שהביא לתוצאה דומה עד שהגיע אלי המתכון הזה, אז...
|
|
כשהייתי ילדה קיבלנו פעם חבילה מארגנטינה היתה זו תקופה פחות גלובלית ולא כל מה שהיה במקומות אחרים היה גם לנו
טקס פתיחת החבילה היה ארוע ,התכנסנו בסלון ואבא מצוייד במספרים גזר את החבלים שקשרו את את קופסת הקרטון ואת הייר הדבק
בין הדברים שיצאו מהחבילה היית קופסא לבנה שבה היו מסודרות שורות של עוגיות בהירות ועגולות
אמא נתנה לי אחת ואמרה תטעמי זה עוגיות של מלאכים .
שמתי את העוגיה בפה והיא נמסה טעם נפלא מילא את הפה [עד אז לא טעמטי ריבת חלב].
לא מצאתי מאז מתכון שהביא לתוצאה דומה עד שהגיע אלי המתכון הזה, אז...
|
הוראות הכנה
מרכיבים
6 חלמונים
100 גר אבקת סוכר
1.5 כוסות קמח
1.5 כוסות קורנפלור
150גר חמאה
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
1כפית אבקת אפיה
1צנצנת ריבת חלב[אהבתי את זו של בית יצחק]
50 גר קוקוס טחון שיש ליבשו על מחבת חם עד שמצהיב מעט
אופן ההכנה
מערבבים את המומרים היבשים, קמח קורנפלור, א אפיה ,סודה לשתיה, ואבקת הסוכר
מוסיפים את החמאה לא קרה בקוניות ואת חלמוני הביצה ולשים לבצק הומוגני רך א ם דביק מידי מפזרים מעט קמח מעל ומעבדים שוב לכדור
מכניסים לחצי שעה למקרר.
מרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ ועם חותכן או כוס [אני מעדיפה אותן קטנות ומשתמשת בכוס של שוט טקילה].
מניחים די צפוף על נייר אפיה בתבנית, אפשר להניח במרחק קטן כי העוגיותתופחות מעט מאוד
אופים 20 דקות בחום של 120 מעלות צלסיוס
ולא נוגעים .. עד שמתקררות לגמרי
אז יושבים למלאכת ההרכבה- במרכזכל עוגיה מניחים כפית ריבת חלב, מכסים בעוגיה שניה ולוחצים בעדינות עד שקצת מהריבה מבצבץ מהשולים
אז מגלגלים בעדינות בקוקוס הקלוי [אני מניחה על מגש מוארך את העוגיות המוכנות]
שהכל מוכן מפזרים מעל אבקת סוכר דרך מסננת.
אפשר אחכ לשמור בקופםה סגורה, אצלנו הן לאמגיעות לשלב הקופסא
מגיש:
מקור: ארגנטינאי
שתף את המתכון