הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה או מרגרינה או חצי-חצי, רכה.
1 כוס סוכר
3 ביצים
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
500 גרם קורנפלור
1 כוס קמח
ריבת חלב למילוי, קוקוס לגלגול
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-175°c.
2. מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) סוכר וחמאה/מרגרינה, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה ומקציפים עוד קצת עד שהתערובת אחידה.
3. מנפים קורנפלור לקערה אחרת ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך הקצפה, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק. מנפים מעל קמח ושוב מקציפים רק עד שהקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק.
4. אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מקומח. מרדדים את הבצק לעובי ½ ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ מקסימום, בעזרת חותכן עוגיות או כוס קטנה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים בערך 15 דקות, רק עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו אפילו). מתחילים את האפייה בשליש התחתון של התנור ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לגמרי.
6. ממלאים כל זוג עוגיות בריבת חלב ומגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסה סגורה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון