הוראות הכנה
מרכיבים
6 פילטים של אמנון
4-5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, קלופים ופרוסים בעובי ½ ס"מ
3 עגבניות פרוסות בעובי ½ ס"מ
בצל לבן בינוני פרוס בעובי ½ ס"מ
½ כוס שמן זית
3 שיני שום קצוצות
קורט מלח
פלפל שחור גרוס
ענף רוזמרין
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
מתבלים את תפוחי האדמה במחצית כמות השמן, מלח פלפל שחור גרוס ושום. בתבנית פיירקס מסדרים פרוסות של העגבנייה, הבצל ותפוח האדמה. מפזרים עליהם את הרוזמרין, יוצקים את שארית השמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כעשרים דקות.
מתבלים את הדגים במלח, פלפל ומיץ לימון. מורידים את חום התנור ל-200 מעלות. מניחים את הדגים מעל הירקות ואופים כ-10 דקות נוספות.
מגישים מיד.
מגיש:
מקור: שף חיים כהן
שתף את המתכון