חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אמנון שלם אפוי במלית ירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אמנון שלם אפוי במלית ירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 יחידות דג אמנון שלם ונקי ( 350 גרם כל אחד)
150 גרם סלרי חתוך גס
150 גרם כרישה נקייה, פרוסה גס
150 גרם בצל קלוף, חתוך גס.
4 שיני שום קלופות ופרוסות
15 גרם שורש זנגביל קצוץ
200 גרם ארטישוק ירושלמי שטוף ופרוס גס
200 גרם גזר קלוף, פרוס גס
100 גרם לימון כבוש (ניתן להשיג ברשתות השיווק)
50 גרם פטרוזיליה קצוצה גס
50 גרם טימין קצוץ גס
1 כף מלח ים
1 כפית גרגרי פלפל ירוק יבש
4 כפות שמן זית
¾ כוס מיץ לימון טרי סחוט
1 כוס יין לבן
אופן ההכנה
מחממים את השמן במחבת ומקפיצים את הירקות. מתבלים ומוסיפים את הלימון הכבוש, מיץ הלימון הסחוט ועשבי התיבול. מתבלים לפי הצורך ומורידים מהאש. לאחר צינון הירקות, ממלאים את בטן הדג בירקות המוקפצים, מניחים בתבנית אפייה, יוצקים לתבנית יין לבן, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור מחומם ב-160 מעלות ל- 30 דקות. רצוי לזגג מדי פעם תוך כדי צלייה עם משקע היין (כלומר, לערבב את הנוזלים שהצטברו בתחתית ולזלף על הדג).
מגיש: m73
מקור: השף: דודי אסרף
שתף את המתכון