הוראות הכנה
מרכיבים
4 יחידות דג אמנון שלם ונקי ( 350 גרם כל אחד)
150 גרם סלרי חתוך גס
150 גרם כרישה נקייה, פרוסה גס
150 גרם בצל קלוף, חתוך גס.
4 שיני שום קלופות ופרוסות
15 גרם שורש זנגביל קצוץ
200 גרם ארטישוק ירושלמי שטוף ופרוס גס
200 גרם גזר קלוף, פרוס גס
100 גרם לימון כבוש (ניתן להשיג ברשתות השיווק)
50 גרם פטרוזיליה קצוצה גס
50 גרם טימין קצוץ גס
1 כף מלח ים
1 כפית גרגרי פלפל ירוק יבש
4 כפות שמן זית
¾ כוס מיץ לימון טרי סחוט
1 כוס יין לבן
אופן ההכנה
מחממים את השמן במחבת ומקפיצים את הירקות. מתבלים ומוסיפים את הלימון הכבוש, מיץ הלימון הסחוט ועשבי התיבול. מתבלים לפי הצורך ומורידים מהאש. לאחר צינון הירקות, ממלאים את בטן הדג בירקות המוקפצים, מניחים בתבנית אפייה, יוצקים לתבנית יין לבן, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור מחומם ב-160 מעלות ל- 30 דקות. רצוי לזגג מדי פעם תוך כדי צלייה עם משקע היין (כלומר, לערבב את הנוזלים שהצטברו בתחתית ולזלף על הדג).
מגיש:
מקור: השף: דודי אסרף
שתף את המתכון