הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח
200 גר' מרגרינה
1-2 כוסות מים חמימים
2 כפיות שטוחות מלח
למילוי:
¼ כוס שמן
3 בצלים קצוצים
1 ק"ג בשר טחון
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
100 גר' זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים גס
8 ביצים קשות חתוכות לרבעים
100 גר' צימוקים כהים
2 כפיות כמון
אופן ההכנה
1. שמים בקערה גדולה את המרגרינה, מים חמים, ומלח. מוסיפים את הבצק תוך ערבוב
ובחישה. לשים עד קבלת בצק חלק ואחיד. מכסים ועוטפים בניילון נצמד ומקררים מעט
למילוי:
2. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא רק מתחיל להזהיב. מוסיפים מיד את הבשר ומטגנים תוך
ערבוב עד שהבשר משחים מעט. מוסיפים את הפפריקה, כמון, מלח ופלפל ומערבבים.
לבסוף מוסיפים את הצימוקים והזיתים ומטגנים עוד דקה. מורידים מהאש ומקררים
3. מרדדים את הבצק לעלים דקים למדי. חותכים עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ
4. שמים במרכז כל עיגול בצק 2 כפות מילוי בשר ומוסיפים רבע ביצה קשה. מקפלים לשניים,
לחצי סהר. מהדקים וצובטים לדוגמה נאה
5. מורחים ביצה טרופה ואופים בחום של 190°c כ-20-30- דקות עד שפני האמפנדס שחומים
6. אפשר גם לטגן את האמפנדס בשמן עמוק עד שהם שחומים. מספיגים בנייר מטבח
ומגישים חם
7. בתאבון
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון