חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אמפנדס 2
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אמפנדס 2
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח
200 גר' מרגרינה
1-2 כוסות מים חמימים
2 כפיות שטוחות מלח
למילוי:
¼ כוס שמן
3 בצלים קצוצים
1 ק"ג בשר טחון
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
100 גר' זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים גס
8 ביצים קשות חתוכות לרבעים
100 גר' צימוקים כהים
2 כפיות כמון
אופן ההכנה
1. שמים בקערה גדולה את המרגרינה, מים חמים, ומלח. מוסיפים את הבצק תוך ערבוב
ובחישה. לשים עד קבלת בצק חלק ואחיד. מכסים ועוטפים בניילון נצמד ומקררים מעט
למילוי:
2. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא רק מתחיל להזהיב. מוסיפים מיד את הבשר ומטגנים תוך
ערבוב עד שהבשר משחים מעט. מוסיפים את הפפריקה, כמון, מלח ופלפל ומערבבים.
לבסוף מוסיפים את הצימוקים והזיתים ומטגנים עוד דקה. מורידים מהאש ומקררים
3. מרדדים את הבצק לעלים דקים למדי. חותכים עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ
4. שמים במרכז כל עיגול בצק 2 כפות מילוי בשר ומוסיפים רבע ביצה קשה. מקפלים לשניים,
לחצי סהר. מהדקים וצובטים לדוגמה נאה
5. מורחים ביצה טרופה ואופים בחום של 190°c כ-20-30- דקות עד שפני האמפנדס שחומים
6. אפשר גם לטגן את האמפנדס בשמן עמוק עד שהם שחומים. מספיגים בנייר מטבח
ומגישים חם
7. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון