חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אנטיפסטי חציל בטטה כרובית ובצל בליווי שמן זית וחומץ בלסמי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת האנטי פסטי (מיתאבן לפני הארוחה) טעימה צבעונית ופותחת תיאבון
אנטיפסטי חציל בטטה כרובית ובצל בליווי שמן זית וחומץ בלסמי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת האנטי פסטי (מיתאבן לפני הארוחה) טעימה צבעונית ופותחת תיאבון
הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בינוניים
1 כרובית מפורקת לפרחים
4 בטטות ארוכות וצרות
2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
1 כפית טימין או עלים מענף
1 כפית רוזמרין או עלים מענף
5 עלי מרווה קצוצים
מעט מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/8 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
וכף חומץ בלסמי
אופן ההכנה
1. לוקחים חציל אחד פורסים לפרוסות ממליחים מעט ומשאירים בצד להוצאת
נוזלים מנגבים וצולים על מחבת פסים עבה מצלית עם מעט שמן זית עד לריכוך
וחריכת פסים יפה
2. חציל שני קולים בשלמותו בגריל או במיקרו מניחים בצד
3. מבשלים את פרחי הכרובית כ 10 דקות עד לריכוך חלקי מסננים ושוטפים במים
קרים.
4. לוקחים את הבטטות על קליפתן וקולים בתנור כ 35 דקות עד לריכוכם
5. את הבצל חורכים מעט על מחבת גריל פסים או מצלית.
6. בצנצנת מערבבים את כל חומרי התיבול מנערים היטב ומניחים ל 10 דקות
מערבבים שוב לפני יציקת הרוטב
להגשה
על צלחת ארוכה מסדרים
פותחים את החציל הקלוי בשלמותו עם הקליפה לאורכו ומשטחים מעט
מסביב מסדרים את הבטטה פרוסה לפרוסות ומפזרים את הבצל ופרחי הכרובית
שופכים מעל את הרוטב מקשטים במעט עלי מנטה נענע
הרכבת המנה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון