הוראות הכנה
מרכיבים
2 בטטות מקולפות
גמבה
פלפל ירוק כהה
פלפל צהוב
קישואים פרוסים לאורך
חציל
גזר
שמן זית
מלח לפי הטעם ובמידה...
אופן ההכנה
מקלפים את כל הירקות ומניחים בצד בנפרד כל ירק
את הבטטות חותכים לפרוסות עגולות של חצי ס"מ.
את הפלפלים לארבע רבעים ולדקור במזלג
את הקישואים לפרוסות לאורך(אם גדול מידיי לחצות באמצע)
את הגזר לחתוף לפרוסות לאורך דקות
חציל לפרוסות עגולות עם או בלי קליפה
ולעבודה :משמנים מחבת פסים במעט מאד שמן(באופן חד פעמי) אני מעבירה במברשת סיליקון שכבה דקה לפני שאני שמה את המחבת על האש
את הירקות מברישים במברשת הסיליקון מלפנים ומאחור ומניחה במחבת הפסים החמה לפי צורת הפסים לאורך הירק
משחימים מצד אחד והופכים לצד השני...
את הגזר והבטטות מניחים ראשונים הם צריכים יותר זמן טיגוןואחרי כן את הפלפלים והקישואים
מסדרים לאחר טיגון במגש גדול בשורות לפי ירקות וצבעים
אפשר להגיש חם או קר או לאחר קרור !
מאד יפה לאירוח והגשה מוסיף צבע ועניין לשולחן...
אין בו הרבה שמן מאחר והוא מוברש במעט ולא מטוגן בשמן עמוק
ניתן לבזוק מלח רק בהגשה האוכל כל אחד לפי טעמו
אני ממליחה את הקישואים והחצילים בלבד!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון