הוראות הכנה
מרכיבים
6-7 עגבניות תמר גדולות פרוסות גס לטבעות
3-4 קישואים פרוסים עבה באלכסון
1 בצל גדול פרוס דק
1 שן שום פרוסה דק
2 כפות אורגנו יבש
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מעט גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מחממים במחבת את שמן הזית. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ו-¾ מכמות האורגנו, מערבבים ומסירים מהאש. מעבירים לתבנית אפייה כך שיווצר מעין ריפוד לתבנית. מניחים על הבצל את העגבניות והקישואים בשורות לסירוגין (שיצאו שורות אדומות וירוקות לסירוגין) בצורת רעפים, מעט חופפים אחד על השני. זורים מעל הכל מעט מלח גס, מעט פלפל שחור גרוס ואת יתרת האורגנו. מפזרים את הפרמזן מעל הכל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כעשרים עד עשרים וחמש דקות.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור: שף מייקל סמית'
שתף את המתכון