חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אנטריקוט במילוי פירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אנטריקוט במילוי פירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 נתחי אנטריקוט מובחרים (משקל 220-250 גר')
למילוי:
4 תאנים מיובשות - קצוצות
4 משמשים מיובשים - קצוצות
4 תמרים מיובשות - מגולענות וקצוצות
1/4 כוס צימוקים
3 כפות שקדים קצוצים
3 כפות שבבי בוטנים
מעט שמן זית לטיגון
2 שיני שום כתושות
1 כפית בזיליקום קצוץ
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
מעט שמן בוטנים לטיגון
1 בצל אדום בינוני - קצוץ
1.5 כוס (300 מ"ל) יין אדום יבש
1/2 כוס ליקר אמרטו (ליקר שקדים)
1 כוס ציר בקר (מומלץ להכין ציר בקר שיהיה בבית בכל מקרה)
2 כפות סוכר
5 כפות קמח תירס (קורנפלור)
מעט טימין מיובש
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
נכין את המילוי:
נחמם את שמן הזית במחבת בינונית. נוסיף את השום הכתוש, ולאחר דקה את מגוון הפירות היבשים החתוכים שהכנו. נקפיץ 2-3 דקות על אש גבוהה, נוסיף את מיץ הלימון והבזיליקום, מעט מלח ופלפל שחור גרוס, נקפיץ 2 דקות נוספות ונסיר מהאש.
נכין את הרוטב:
נטגן את הבצל במעט שמן בוטנים (בשביל הטעם המיוחד, למרות שאפשר גם בשמן אחר) עד שישקיף. נוסיף את היין האדום, ליקר אמרטו, הסוכר, מעט טימין מיובש ומעט מלח ופלפל. נבשל ביחד עד לצמצום הנוזלים לכמחצית. נוסיף את ציר הבקר (ניתן להכין גם עם ציר ירקות) ונצמצם שוב לכמחצית, על אש קטנה. בקערה בצד נמיס 5 כפות גדושות של קורנפלור בחצי כוס מים חמים, ונוסיף לתערובת. נערבב היטב, ולאחר כ-2 דקות נסיר מהאש.
נכין את הסטייק:
בצד הרחב של האנטריקוט נפתח "כיס" בעזרת סכין. יש להזהר שלא לחורר את הכיס שיצרנו, אך גם לאפשר לו להיות רחב מספיק. נמלא את הכיס בתערובת הפירות היבשים שהכנו, ונסגור בעזרת קיסם. יש להעביר את הקיסם באלכסון, כדי לא להפריע להכנת הסטייק.
נצלה את הסטייק על מחבת-פסים לוהטת (על האש הגבוהה ביותר) למידת "מדיום" (מי שמעדיף מידת הכנה אחרת עושה זאת על אחריותו...) תוך המלחה עדינה וגריסת פלפל שחור מעל הסטייק, נסיר מהאש ונוציא את הקיסם בטרם ההגשה.
הגשה:
לצד אורז או תפוחי אדמה נניח את הסטייק, נפזר מהרוטב למעלה ומעט גם על התוספת, נקשט בעלה בזיליקום וכמה צימוקים שהושרו ביין מתוק ונגיש. בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור: עצמי
שתף את המתכון