הוראות הכנה
מרכיבים
4 נתחי אנטריקוט מובחרים (משקל 220-250 גר')
למילוי:
4 תאנים מיובשות - קצוצות
4 משמשים מיובשים - קצוצות
4 תמרים מיובשות - מגולענות וקצוצות
1/4 כוס צימוקים
3 כפות שקדים קצוצים
3 כפות שבבי בוטנים
מעט שמן זית לטיגון
2 שיני שום כתושות
1 כפית בזיליקום קצוץ
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
מעט שמן בוטנים לטיגון
1 בצל אדום בינוני - קצוץ
1.5 כוס (300 מ"ל) יין אדום יבש
1/2 כוס ליקר אמרטו (ליקר שקדים)
1 כוס ציר בקר (מומלץ להכין ציר בקר שיהיה בבית בכל מקרה)
2 כפות סוכר
5 כפות קמח תירס (קורנפלור)
מעט טימין מיובש
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
נכין את המילוי:
נחמם את שמן הזית במחבת בינונית. נוסיף את השום הכתוש, ולאחר דקה את מגוון הפירות היבשים החתוכים שהכנו. נקפיץ 2-3 דקות על אש גבוהה, נוסיף את מיץ הלימון והבזיליקום, מעט מלח ופלפל שחור גרוס, נקפיץ 2 דקות נוספות ונסיר מהאש.
נכין את הרוטב:
נטגן את הבצל במעט שמן בוטנים (בשביל הטעם המיוחד, למרות שאפשר גם בשמן אחר) עד שישקיף. נוסיף את היין האדום, ליקר אמרטו, הסוכר, מעט טימין מיובש ומעט מלח ופלפל. נבשל ביחד עד לצמצום הנוזלים לכמחצית. נוסיף את ציר הבקר (ניתן להכין גם עם ציר ירקות) ונצמצם שוב לכמחצית, על אש קטנה. בקערה בצד נמיס 5 כפות גדושות של קורנפלור בחצי כוס מים חמים, ונוסיף לתערובת. נערבב היטב, ולאחר כ-2 דקות נסיר מהאש.
נכין את הסטייק:
בצד הרחב של האנטריקוט נפתח "כיס" בעזרת סכין. יש להזהר שלא לחורר את הכיס שיצרנו, אך גם לאפשר לו להיות רחב מספיק. נמלא את הכיס בתערובת הפירות היבשים שהכנו, ונסגור בעזרת קיסם. יש להעביר את הקיסם באלכסון, כדי לא להפריע להכנת הסטייק.
נצלה את הסטייק על מחבת-פסים לוהטת (על האש הגבוהה ביותר) למידת "מדיום" (מי שמעדיף מידת הכנה אחרת עושה זאת על אחריותו...) תוך המלחה עדינה וגריסת פלפל שחור מעל הסטייק, נסיר מהאש ונוציא את הקיסם בטרם ההגשה.
הגשה:
לצד אורז או תפוחי אדמה נניח את הסטייק, נפזר מהרוטב למעלה ומעט גם על התוספת, נקשט בעלה בזיליקום וכמה צימוקים שהושרו ביין מתוק ונגיש. בתיאבון!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון