הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג נתח אנטריקוט טרי
½ סלסלת פטריות שמפיניון
½ סלסלת פטריות פורטבלו
10 גרם תערובת פטריות מיובשות
300 מ"ל ציר בקר
300 מ"ל יין אדום
500 גרם ירקות שורש (סלרי, כרישה, גזר, בצל)
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור ריחן קצוץ
2 ענפי טימין
4 שיני שום כתושות
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
אופן ההכנה
משטחים את האנטריקוט בין שתי יריעות ניילון נצמד לקבלת שכבה אחידה. מתבלים במלח ים ופלפל שחור גרוס טרי ומעסים אותו היטב. חותכים את הפטריות לפרוסות אחידות ודקות ומקפיצים בשמן זית ושום. מוסיפים עשבי תיבול קצוצים דק ומתבלים במלח ופלפל. מסננים להגרת עודפי הנוזלים. ממלאים את הבשר בפטריות, מגלגלים וקושרים בחוט שפגאט.
במחבת חם עם מעט שמן סוגרים את גלילת האנטריקוט ממכל הצדדים. מעבירים לתבנית. קולפים, שוטפים וקוצצים גס את ירקות השורש ומאדים בסיר רחב עם מעט שומן. מוסיפים ציר בקר ויין ומביאים לרתיחה. מעבירים לתבנית עם הגלילה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה וחצי עד שעתיים, מקפידים לסובב את הנתח כל 20 דקות. מוציאים את הגלילה ושומרים במקום חם.
פורסים את הגלילה, מניחים בצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב.
מגיש:
מקור: טיב טעם
שתף את המתכון