האנצ'ילדה היא מנה מסורתית העשויה טורטיית תירס ממולאת בנתחי עוף רכים ומתובלת בסלסה העשויה עגבניות ירוקות מזן מיוחד הגדל במקסיקו ובישראל. עגבניות אלו נשארות ירוקות גם כשהן בשלות וטעמן כטעם עגבנייה בשלה. ניתן להשיג בישראל סלסה העשויה עגבניות ירוקות. במתכון זה ניתן להחליף את טורטיית התירס המקורית בטורטיה מקמח לבן.
|
|
|
האנצ'ילדה היא מנה מסורתית העשויה טורטיית תירס ממולאת בנתחי עוף רכים ומתובלת בסלסה העשויה עגבניות ירוקות מזן מיוחד הגדל במקסיקו ובישראל. עגבניות אלו נשארות ירוקות גם כשהן בשלות וטעמן כטעם עגבנייה בשלה. ניתן להשיג בישראל סלסה העשויה עגבניות ירוקות. במתכון זה ניתן להחליף את טורטיית התירס המקורית בטורטיה מקמח לבן.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות סלסה ורדה (ירוקה) מוכנה מתוצרת טרז פזוס
1/4 כוס שמן תירס
12 טורטיות תירס או קמח לבן בקוטר 12-16 ס"מ
1/2 1 כוסות עוף בגריל או עוף מבושל, ללא עצמות ועור, קרוע לרצועות דקות וארוכות
1/2 כוס בצל קצוץ דק
להגשה:
1 בצל לבן קטן חתוך לעיגולים דקים
1 כפות שומשום קלוי
אופן ההכנה
מחממים את הסלסה בקלחת קטנה. מחממים את השמן במחבת.
כשהשמן מתחמם, טובלים את הטורטיות אחת, אחת בשמן החם, לריכוך, מוציאים מייד ומעבירים למסננת, או מניחים על נייר סופג, לניקוז עודפי השמן. שומרים חם
מניחים על משטח עבודה, מורחים במרכז כל טורטיה, מעט שמנת, מניחים מעל את רצועות העוף, מפזרים את הבצל הקצוץ ומגלגלים לצורת סיגר. מניחים בצלחת הגשה.
מורחים מעל הטורטיות את הסלסה הירוקה הנותרת ומגישים מייד.
הצעת הגשה:
מגישים עם אורז לבן
מעטרים בבצל לבן חתוך לעיגולים ושומשום קלוי
https://www.trespesos.co.il/אנצלדס-ממולאים-בעוף-בסלסה-ורדה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון