הוראות הכנה
מרכיבים
12 חצאי לבבות ארטישוק קלופים
4 גזרים קלופים ופרוסים
לרוטב:
1/4 כוס שמן
1/2 1 כוסות מים
מיץ מ-1 לימון
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
אופן ההכנה
1.במחבת רחבה או סיר רחב עם המים, השמן, המלח, הסוכר, ומיץ הלימון.
2.מוסיפים את הארטישוקים ביחד עם הגזרים במחבת.
3.מכסים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש קטנה במשך כעשרים דקות.
התחתיות צריכות לצאת רכות אך לא סמרטוטיות והגזר נגיס.
4.מורידים מן האש ומסדרים בכלי הגשה.
5.מצמצמים את הרוטב עד שכמותו פוחתת כדי מחצית ויוצקים על הארטישוקים.
מגישים חם או קר.
נהדר עם אורז לבן.
מגיש:
מקור: סוויד
שתף את המתכון