הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
1 ביצה
40 גרם חמאה
25 גרם שמרית/שמרים
5 כוסות קמח לבן
2 ועוד חצי כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
מילוי:
500 גרם גבינה צפתית/חמד/ברינזה
1 חלמון
1 כפית קמח
(אפשרות ל-350 גרם מהגבינות המוזכרות בתוספת 150 גרם כנענית/טוב טעם)
באופן ההכנה ציינתי 2 אפשרויות מילוי ואם החלטתם על הראשונה, להוסיף 2 ביצים טרופות להברשה
לאפשרות השניה עליכם להוסיף לחומרים:
12 ביצים
60 גרם חמאה
אופן ההכנה
להכניס לקערה 4 כוסות קמח, ליצור גומה ולהוסיף ביצה, סוכר ומלח, לערבב מעט.
להוסיף את השמרים והמים, להתחיל ללוש עד לקבלת בצק רך ודביק, להוסיף חמאה ובהדרגה את הקמח הנותר, להמשיך ללוש עד שהבצק גמיש ולא נדבק לידיים, לכסות במגבת ולהניח להתפחה חצי שעה.
לקמח משטח עבודה ולחלק את הבצק ל-12 חלקים, לגלגל כל חלק לעיגול, לכסות ולהתפיח שוב חצי שעה..
לרסק את הגבינה/גבינות למילוי עם הביצה וקמח.
לחמם תנור ל-200 מעלות ולרפד תבנית שטוחה בנייר אפיה.
לרדד את עיגולי הבצק במערוך לעובי של 2 ס"מ ולהניח את המילוי באמצע
לאסוף את שולי הבצק משני הצדדים, להשאיר באמצע פתח די רחב ולהעביר על התבנית
אפשרות אחת: להבריש כל חצ'פורי בביצה טרופה ולאפות.
אפשרות שניה: לאפות 10 דקות, להוציא מהתנור, לקחת 12 ביצים ולשבור כל אחת בתוך הפתח שהשארנו, להוסיף חתיכת חמאה ולאפות 10 דקות נוספות.
זמן האפיה בכלל 20 דקות
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון