חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אצ'ארולי חצ'פורי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה מסורתי טעים, קל להכין ומומלץ מאד
אצ'ארולי חצ'פורי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה מסורתי טעים, קל להכין ומומלץ מאד
הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
1 ביצה
40 גרם חמאה
25 גרם שמרית/שמרים
5 כוסות קמח לבן
2 ועוד חצי כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
מילוי:
500 גרם גבינה צפתית/חמד/ברינזה
1 חלמון
1 כפית קמח
(אפשרות ל-350 גרם מהגבינות המוזכרות בתוספת 150 גרם כנענית/טוב טעם)
באופן ההכנה ציינתי 2 אפשרויות מילוי ואם החלטתם על הראשונה, להוסיף 2 ביצים טרופות להברשה
לאפשרות השניה עליכם להוסיף לחומרים:
12 ביצים
60 גרם חמאה
אופן ההכנה
להכניס לקערה 4 כוסות קמח, ליצור גומה ולהוסיף ביצה, סוכר ומלח, לערבב מעט.
להוסיף את השמרים והמים, להתחיל ללוש עד לקבלת בצק רך ודביק, להוסיף חמאה ובהדרגה את הקמח הנותר, להמשיך ללוש עד שהבצק גמיש ולא נדבק לידיים, לכסות במגבת ולהניח להתפחה חצי שעה.
לקמח משטח עבודה ולחלק את הבצק ל-12 חלקים, לגלגל כל חלק לעיגול, לכסות ולהתפיח שוב חצי שעה..
לרסק את הגבינה/גבינות למילוי עם הביצה וקמח.
לחמם תנור ל-200 מעלות ולרפד תבנית שטוחה בנייר אפיה.
לרדד את עיגולי הבצק במערוך לעובי של 2 ס"מ ולהניח את המילוי באמצע
לאסוף את שולי הבצק משני הצדדים, להשאיר באמצע פתח די רחב ולהעביר על התבנית
אפשרות אחת: להבריש כל חצ'פורי בביצה טרופה ולאפות.
אפשרות שניה: לאפות 10 דקות, להוציא מהתנור, לקחת 12 ביצים ולשבור כל אחת בתוך הפתח שהשארנו, להוסיף חתיכת חמאה ולאפות 10 דקות נוספות.
זמן האפיה בכלל 20 דקות
בתאבון
מגיש: רינת ספיר
מקור:
שתף את המתכון