הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק פיצה:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית או כף וחצי שמרים יבשים
1 שקית אבקת אפיה
1 כף סוכר
15 גרם מלח (1כף)
½2 כוסות מים (600 מ"ל)
מעט סולת, לקימוח
לשמן-שום:
שמן זית
מעט אבקת שום
פטרוזיליה יבשה
שום גבישי, לפיזור
צילי גרוס ומעט פלפל שחור גרוס גס
מלח גס, לפיזור
אופן ההכנה
1.שמים בקערה גדולה: קמח, שמרים, סוכר, מלח ומים ולשים לקבלת בצק.
2.מעבירים את הבצק למשטח העבודה וממשיכים ללוש כ-5 דקות עד שהבצק חלק ואחיד. 3.מניחים בקערה, משמנים בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד
להכפלת הנפח. כ שעה לערך
4.מחממים תנור ל- 190°c.
5.מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בסולת למלבן בעובי 1 ס"מ
(או מותחים בידיים). חותכים בגלגלת לחיתוך פיצה לאצבעות ומניחים באופן מרווח בתבנית
מרופדת בנייר אפייה.
6.מערבבים שמן זית, אבקת שום ופטרוזיליה יבשה ומברישים בנדיבות את הבצק. מפזרים
מעל שום גבישי צילי פלפל שחור ומלח גס ומכניסים לתנור עד שהאצבעות זהובות גם
מלמטה.
7.מוציאים מהתנור, מברישים שוב בשמן המתובל ומגישים חם.
מגיש:
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון