חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אצבעות פלורנטינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אצבעות פלורנטינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 1 כוסות קמח
4 כפות קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה קרירה (30 דקות מחוץ למקרר) , חתוכה לקוביות
50 גרם מרגרינה קרירה, חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל טהור
למלית:
1/3 שמנת מתוקה
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
3 כפות דבש
2 כוסות (175 גרם) שקדים מולבנים, פרוסים
1 כפית גרידת תפוז
כלים:
תבנית מרובעת בגודל 22X22 ס"מ, עם שוליים בגובה 3 ס"מ
אופן ההכנה
תבנית מרובעת בגודל 22X22 ס"מ, עם שוליים בגובה 3 ס"מ
1. מרפדים את התבנית ואת הדפנות בנייר אלומיניום עבה, ומשמנים אותו מכל הצדדים.
2. מנפים לקערת מערבל את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הסוכר, ומערבבים.
3. מוסיפים את החמאה, המרגרינה והווניל, ומערבלים במהירות נמוכה לקבלת תערובת פירורית דקה.
4. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית בידיים, ודוקרים במזלג. מניחים את התבנית במקרר ל-30 דקות.
5. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). אופים את הבצק כ-18 דקות עד שהוא יציב למגע ובצבע זהוב-בהיר. מצננים על רשת.
אופן הכנת המלית:
6. מחממים מעט את השמנת. 7
7. בסיר כבד ורחב שמים את המים והסוכר, ומבשלים מעל לאש בינונית תוך ערבוב בכף עץ, עד שהסוכר נמס, וממשיכים לבשל מבלי לערבב, תוך השגחה, כ-9-7 דקות, עד שהסירופ מקבל צבע חום-קרמל (מדי פעם מברישים את הדפנות במברשת רטובה).
8. מסירים מיד מהאש ובזהירות, רחוק מהגוף, יוצקים את השמנת החמה בהדרגה, תוך ערבוב. התערובת תבעבע חזק (אם התערובת מתגבשת והיא לא חלקה, ממיסים שוב מעל לאש נמוכה 1 דקה תוך ערבוב, עד שהיא חלקה). מוסיפים את החמאה והדבש, ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את השקדים וגרידת התפוז, ומערבבים עד שכל השקדים מצופים בקרמל.
9. יוצקים מיד את התערובת החמה מעל לבצק האפוי, ובעזרת מרית מתכת מדורגת לקישוט, מורחים באופן אחיד. אופים 20-18 דקות, עד שהשקדים שחומים קלות והקרמל מבעבע. מצננים בתבנית על רשת לפחות 1/2 1 שעות. מסירים את נייר האלומיניום עם העוגיות, וחותכים למלבנים קטנים בגודל 2X4 ס"מ בסכין גדול וחד.
מגיש: יוסף ל
מקור: רוני ונציה
שתף את המתכון