הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 1 כוסות קמח
4 כפות קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה קרירה (30 דקות מחוץ למקרר) , חתוכה לקוביות
50 גרם מרגרינה קרירה, חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל טהור
למלית:
1/3 שמנת מתוקה
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
3 כפות דבש
2 כוסות (175 גרם) שקדים מולבנים, פרוסים
1 כפית גרידת תפוז
כלים:
תבנית מרובעת בגודל 22X22 ס"מ, עם שוליים בגובה 3 ס"מ
אופן ההכנה
תבנית מרובעת בגודל 22X22 ס"מ, עם שוליים בגובה 3 ס"מ
1. מרפדים את התבנית ואת הדפנות בנייר אלומיניום עבה, ומשמנים אותו מכל הצדדים.
2. מנפים לקערת מערבל את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הסוכר, ומערבבים.
3. מוסיפים את החמאה, המרגרינה והווניל, ומערבלים במהירות נמוכה לקבלת תערובת פירורית דקה.
4. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית בידיים, ודוקרים במזלג. מניחים את התבנית במקרר ל-30 דקות.
5. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). אופים את הבצק כ-18 דקות עד שהוא יציב למגע ובצבע זהוב-בהיר. מצננים על רשת.
אופן הכנת המלית:
6. מחממים מעט את השמנת. 7
7. בסיר כבד ורחב שמים את המים והסוכר, ומבשלים מעל לאש בינונית תוך ערבוב בכף עץ, עד שהסוכר נמס, וממשיכים לבשל מבלי לערבב, תוך השגחה, כ-9-7 דקות, עד שהסירופ מקבל צבע חום-קרמל (מדי פעם מברישים את הדפנות במברשת רטובה).
8. מסירים מיד מהאש ובזהירות, רחוק מהגוף, יוצקים את השמנת החמה בהדרגה, תוך ערבוב. התערובת תבעבע חזק (אם התערובת מתגבשת והיא לא חלקה, ממיסים שוב מעל לאש נמוכה 1 דקה תוך ערבוב, עד שהיא חלקה). מוסיפים את החמאה והדבש, ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את השקדים וגרידת התפוז, ומערבבים עד שכל השקדים מצופים בקרמל.
9. יוצקים מיד את התערובת החמה מעל לבצק האפוי, ובעזרת מרית מתכת מדורגת לקישוט, מורחים באופן אחיד. אופים 20-18 דקות, עד שהשקדים שחומים קלות והקרמל מבעבע. מצננים בתבנית על רשת לפחות 1/2 1 שעות. מסירים את נייר האלומיניום עם העוגיות, וחותכים למלבנים קטנים בגודל 2X4 ס"מ בסכין גדול וחד.
מגיש:
מקור: רוני ונציה
שתף את המתכון