חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


'אצטרובל' שוקולד ברוטב תפוזים וברנדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

'אצטרובל' שוקולד ברוטב תפוזים וברנדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לאצטרובל השוקולד:
לבסיס:
6 ביצים מופרדות
2/3 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
2 כפות ברנדי
1 כפית גדושה של נס קפה
לקרם:
100 גרם שוקולד
50 גרם חמאה רכה או מרגרינה בטעם חמאה
2 כפיות נס קפה מדולל במעט ברנדי או מים
3 ביצים מופרדות
3 כפות סוכר
לעיטור:
חבילת בישקוטים
לרוטב תפוזים וברנדי:
4 תפוזים
מעט נענע טרייה קצוצה
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/4 כוס ברנדי תפוזים או ברנדי רגיל
גרידה מחצי לימון
1 כפית קורנפלור
אופן ההכנה
הבסיס:
1. מקציפים את החלמונים והסוכר למשך 8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה במרקם של קצפת. (אוורירי וסמיך)
2. ממיסים את השוקולד בסיר כפול או במיקרוגל.
3. מדללים את הקפה בברנדי ומוסיפים אותו לחלמונים.
4. מוסיפים את השוקולד המומס לחלמונים ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
5. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ונוקשה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת החלמונים והשוקולד- קודם 1/3 מהחלבונים ואחר כך 2/3 נותרים.
6. משמנים תבניות אישיות או תבנית מס' 26 ומעבירים את התערובת לתבנית. אופים בחום בינוני 180 מעלות צלזיוס למשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. (אם מכינים מנות אישיות, זמן האפייה מתקצר)
העוגה תקבל שקע כשתתקרר וזה בסדר.
הקרם:
1. ממיסים את השוקולד עם החמאה והקפה המדולל וממיסים בסיר כפול או במיקרוגל. מסירים מהאש , מוסיפים לחלמונים מעט מהשוקולד להשוואת טמפרטורות ומערבבים את החלמונים עם השוקולד.
2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב ונוקשה ומקפלים לתערובת השוקולד, קודם 1/3 מהקצף ואחר כך 2/3 נותרים.
3. ממלאים את השקע שבעוגה בקרם השוקולד או מצפים את המנות האישיות בקרם השוקולד ומקררים ל 6 שעות.
4. לפני ההגשה מצמידים לעוגה או לעוגות האישיות בישקוטים או חצאי בישקוטים מסביב כדי ליצור דוגמה דומה לאצטרובל. אפשר לזלף על הבישקוטים מעט שוקולד מומס לקישוט.
לרוטב תפוזים וברנדי:
1. מוציאים גרד תפוז משני תפוזים וסוחטים את ארבעת התפוזים למיץ.
2. שמים את מיץ התפוזים, הסוכר, הברנדי, גרד הלימון והתפוז, הנענע הקצוצה ומחצית מכמות המים בסיר ומביאים לרתיחה.
3. מערבבים את הקורנפלור ברבע כוס מים עד שנוצר נוזל חלק ומוסיפים אותו בזרם דק לתוך התערובת שבסיר, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומצננים את הרוטב.
להגשה:
מניחים עוגות אישיות או פרוסות עוגה על הצלחת ומעטרים ברוטב התפוזים מסביב לעוגה או מתחתיה.
מגיש: lee75
מקור: בית ספר טעמים ירושלים
שתף את המתכון