הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס גבינת "קשקבל", "אמנטל", "פרמזן", או אחרת-מגוררת
¼1 כוסות קמח רגיל(אפשר גם 1 כוס קמח רגיל +¼ כוס קמח תופח)
75 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה - "מחמאה")
1 כוס בירה לבנה כלשהי, או כוס מים, או חצי-חצי
1 כפית מלח
1 כפית סוכר (רצוי חום)
1 כף חרדל
4 ביצים גדולות
תבנית "מיני מאפינס" משומנת, או תבנית עוגיות מלבנית מרופדת בניר אפיה.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפיה ל-200°C .
2. מגרדים את הגבינה במעבד מזון ושומרים חצי כוס לבזיקה. את חצי הכוס הנותרת משאירים במעבד.
3. מניחים את החמאה, המים (או הבירה), המלח, הסוכר והחרדל בווק או במחבת עמוקה ונוחה, על להבה בינונית. ממיסים את החמאה תוך בחישה לפרקים (חרדל הולך נפלא עם בירה וגבינה).
4. מוסיפים את הקמח בבת אחת ובוחשים עד שהבלילה ניתקת מדפנות המחבת. בוחשים עוד 2 דקות שבמהלכן הבלילה מתעבה.
5. מעבירים את רביכת- הבצק אל מעבד מזון (שבו נמצאת הגבינה המגוררת), מבליעים שתי ביצים ומעבדים קצרות, מבליעים עוד שתי ביצים ומערבבים שוב..
6. אם אין תבניות "מיני מאפינס", מרפדים תבנית מלבנית שטוחה (או תבנית התנור) בנייר אפיה ומניחים עליה - באמצעות שתי כפות או שקית זילוף (עדיף)- 12 תלוליות בצק. בוזקים בגבינה.
7. מכניסים לתנור החם ואופים 30-35 דקות, עד שמשחים-מזהיב.
מקררים ושומרים בכלי סגור.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון