חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ארבעס, חטיף החומוס האשכנזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצעירותי אני זוכר בחגיגות הולדת,בת מצוה,בר מצווה ועוד,החטיף הפופולרי היה גרגרי החומוס המבושלים והטעימים.
ארבעס, חטיף החומוס האשכנזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצעירותי אני זוכר בחגיגות הולדת,בת מצוה,בר מצווה ועוד,החטיף הפופולרי היה גרגרי החומוס המבושלים והטעימים.
הוראות הכנה
מרכיבים
גרגרי חומוס יבש
מים לבישול
סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור בשפע
אופן ההכנה
א. כמו תמיד עם חומוס: מנקים היטב, משרים ללילה אחד לפחות במקרר, ואז שוטפים ומבשלים. המים צריכים לכסות את החומוס בשכבה של 2-3 ס“מ לפחות.
ב. לסיר הבישול מוסיפים מעט סודה לשתייה (בערך רבע כפית לכל ספל גרגרי חומוס יבש). במהלך הבישול, הנמשך כשעה וחצי, מסירים (יענו, מכפים) את הקצף שעולה על-פני המים (פחות גאזים אחר-כך). לא מוסיפים מלח, כי המלח גורם להתקשות של הגרגרים.
ג. בסיום הבישול, כשהגרגרים אל-דנטה (נימוחים אך לא מתפוררים) מסננים, בוזקים מלח וגורסים פלפל שחור. אני אוהב להוסיף גם קצת שמן זית.
ד. אוכלים ולא מאמינים שזה יכול להיות כל-כך טעים.
מגיש: קיבי
מקור: חומוס להמונים
שתף את המתכון