הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף מחולק ל-8 חלקים
3 בצלים קצוצים גס
3-4 כפות שמן זית לטיגון
3-4 גזרים מגורדים גס
1 כוס צימוקים בהירים
1 ראש שום חצוי לרוחב (לא מקולף)
3 כוסות אורז (רצוי בסמטי), שטוף
מים רותחים לכסוי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית בסיר גדול (5-6 ליטר) ומטגנים את חלקי העוף. מוציאים את העוף לצלחת ומוסיפים לסיר את הבצלים. מטגנים עד להזהבה קלה, מחזירים את העוף לסיר ושמים מעל את הגזר המגורד. ממליחים ומפלפלים ושמים מעל את שני חצאי השום. מערבבים את האורז עם הצימוקים, ממליחים ומפלפלים מלמעלה בנדיבות (אפשר להוסיף מעט קינמון) יוצקים מעל הכל בעדינות מים רותחים, לכסוי 2-3 ס"מ מעל האורז.
מכסים ומבשלים שעתיים, עד שהמים התאיידו לחלוטין והאורז תפוח מאד ורך .
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון