הוראות הכנה
מרכיבים
4 ארטישוקים טריים, קלופים (התחתית עם הרגל)
חומרים למלית:
100 גרם גבינת מוצרלה, מגורדת
50 גרם גבינת עזים ("פרומעז" למשל)
50 גרם גבינת "פרמזן",מגורדת
50 גרם גבינת "רוקפור", מגורדת
50 גרם גבינת "קשקבל", מגורדת
½ כפית עלי טימין
1 שן שום , כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
החומרים לטיגון:
3 ביצים , טרופות
½ כוס קמח
½ כוס פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק
החומרים לרוטב:
½ כוס יוגורט עזים
1 כפית עירית קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית "טבסקו"
1 שן שום , קצוצה
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מערבבים את כל חמרי המלית לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת. בקערות נפרדות מכינים, קערת ביצים טרופות, קערת קמח, קערת פירורי לחם. טובלים את הארטישוק בקמח, בביצה ובפירורי לחם (כמו הכנה לשניצל עוף).
מחממים את השמן ובינתיים מכינים את הרוטב:
מערבבים את כל חמרי הרוטב ומתבלים במלח ובפלפל. כאשר השמן חם, מטגנים את הארטישוקים הממולאים עד הזהבה. מוציאים לצלחת עם ניר סופג.
מגישים יחד עם הרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון