הוראות הכנה
מרכיבים
12 ארטישוק טריים
מצרכים למילוי:
חצי ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס כוסברה טרייה קצוצה
חצי כוס בורגול עבה מושרה בהרבה מים קרים
1 כף גרגירי כמון שלמים
1 כף קליפת לימון מגורדת
1 כף גרגירי כוסברה כתושים
חצי כפית אגוז מוסקט
1 ביצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
לשאר התבשיל:
רבע כוס שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות
6 שיני שום שלמות, מעוכות מעט
1 כף עלי טימין
1 פלפל חריף פרוס דק ומנוקה מחרצנים
3 כוסות פולי פול טריים או קפואים
4 כוסות מים או מרק עוף צח
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כף קליפת לימון מגורדת
כפית כורכום
1 כוס כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מנקים את הארטישוק כך שרק הלבבות יישארו.
מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה. צרים מהתערובת 12 קציצות שמנמנות. ממלאים את הארטישוקים בקציצות.
מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מכניסים פנימה שום, פלפל חריף וטימין ומטגנים כשלוש דקות.
מוסיפים לסיר את המים או המרק, פול, מיץ וקליפת לימון, כורכום, כוסברה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים עשר דקות.
מוסיפים פנימה את הארטישוקים הממולאים מפנים להן מקום , מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
לפני ההגשה מפזרים מעל עוד מעט כוסברה קצוצה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון