חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ארטישוק ממולא בשר טחון ופלפל ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כתגובה לבקשה באתר למתכון מהתכנית "אהרוני מבשל לחברים"
ארטישוק ממולא בשר טחון ופלפל ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כתגובה לבקשה באתר למתכון מהתכנית "אהרוני מבשל לחברים"
הוראות הכנה
מרכיבים
12 ארטישוק טריים
מצרכים למילוי:
חצי ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס כוסברה טרייה קצוצה
חצי כוס בורגול עבה מושרה בהרבה מים קרים
1 כף גרגירי כמון שלמים
1 כף קליפת לימון מגורדת
1 כף גרגירי כוסברה כתושים
חצי כפית אגוז מוסקט
1 ביצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
לשאר התבשיל:
רבע כוס שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות
6 שיני שום שלמות, מעוכות מעט
1 כף עלי טימין
1 פלפל חריף פרוס דק ומנוקה מחרצנים
3 כוסות פולי פול טריים או קפואים
4 כוסות מים או מרק עוף צח
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כף קליפת לימון מגורדת
כפית כורכום
1 כוס כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מנקים את הארטישוק כך שרק הלבבות יישארו.
מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה. צרים מהתערובת 12 קציצות שמנמנות. ממלאים את הארטישוקים בקציצות.
מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מכניסים פנימה שום, פלפל חריף וטימין ומטגנים כשלוש דקות.
מוסיפים לסיר את המים או המרק, פול, מיץ וקליפת לימון, כורכום, כוסברה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים עשר דקות.
מוסיפים פנימה את הארטישוקים הממולאים מפנים להן מקום , מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
לפני ההגשה מפזרים מעל עוד מעט כוסברה קצוצה.
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון