הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים הדרושים:
5 ראשי ארטישוק חתוכים לרבעים
כמה חתיכות צלי בשר
4 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים
1 בצל
5 שיני שום
¼ כוס שמן
חצי צרור כוסברה טרי
½ כפית כורכום
מלח פלפל לפי טעם
אופן ההכנה
למעונינים להשתמש בארטישוק טרי להלן שיטת ניקוי קלה:
1. מוציאים כמה שכבות עלים מסביב לתחתית
2. חותכים את הארטישוק לשני חלקים
3. את חלק העלים זורקים ואת הראש מתחילים לנקות מעלים מיותרים
4. מוציאים את כל השערות והעלים הקוצניים הקטנים
5. חותכים לרבעים ושמים במי לימון עד לבישול
מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה ומוסיפים את חתיכות הבשר וממשיכים לטגן מכל הצדדים. מכסים את הבשר במים ומבשלים כ ½ שעה.
לאחר מכן מוסיפים את הארטישוקים ותפוחי האדמה והתבלינים . מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש וסוגרים את הסיר למשך כ- 30-40 דקות עד אשר המרכיבים מתרככים. לקראת סיום הבישול מפזרים את השום הקצוץ ואת הכוסברה הקצוצה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון