הוראות הכנה
מרכיבים
1 ארנבת במשקל ½1 ק"ג מחולקת לשמונה
1 בצל קצוץ דק
2 כפות שמן צמחי
2 כפות חמאה ללא מלח
¼1 כוסות יין לבן יבש
¾1 כוסות ציר עוף
¼ כוס חרדל דיז'ון
1 כפית עמילן תירס
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מייבשים את חלקי הארנבת, ממליחים ומפלפלים. בסיר גדול, עבה ועמוק מחממים את השמן על אש בינונית. כאשר השמן חם משחימים את חלקי הארנבת מכל הכיוונים ומיד מוציאים אותם לקערה. באותו סיר ממיסים כף חמאה על אש בינונית ומטגנים בה את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את היין ומרתיחים עד לצמצום של כמחצית מכמות הנוזלים. מחזירים לסיר את חלקי הארנבת ומוסיפים את ציר העוף. מבשלים עם מכסה כארבעים דקות.
מוציאים את חלקי הארנבת ומרתיחים את הרוטב עד שהוא מצטמצם לכשתי כוסות רוטב. בקערה קטנה מערבבים רבע כוס רוטב עם החרדל ומחזירים בחזרה לסיר. ממיסים את העמילן במעט מים קרים ומוסיפים לרוטב. מבשלים את הרוטב כשלוש דקות עד להסמכה. מוסיפים פנימה את החמאה הנותרת, הפטרוזיליה ומעט מלח ופלפל. מחזירים את חלקי הארנבת לסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהבשר מתחמם, תוך כדי שפיכת נוזלים עליו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון