הוראות הכנה
מרכיבים
שלב א'
1+1/2 כוס קמח שטיבל 2
1+1/2 כוס מים חמימים
1/2 כפית סוכר
1 כף שטוחה שמרים יבשים
שלב ב'
1+3/4 כוס קמח רגיל
1 כפית מלח
שלב ג'
ביצה טרופה+מעט מים (להברשה)
אופן ההכנה
שלב א'
להמיס שמרים+מים+סוכר בקערה עד להיוצרות תסיסה
להוסיף קמח ולערבב לבצק רך מאד
לעטוף את הקערה בנילון ולהניח לכ-שעתים או יותר עד להשלשת הנפח ו"נפילת" הבצק
שלב ב'
להוסיף מצרכים משלב 2 וללוש כ-8 -10 דקות לקבלת בצק רך וגמיש
להניח לתפיחה בקערה משומנת מכוסה בנילון עד להכפלת נפח (כשעה וחצי -שעתיים)
להוציא אויר ללוש מעט ולחלק לשני חלקים
כל חלק לרדד למלבן ולגלגל לרולדה מהצד הארוך של המלבן
לצבוט בקצוות ליצירת קצוות מחודדים
להניח בתבנית כשה"תפר" כלפי מטה
להתפיח את הבגטים המוכנים (כשעתיים או יותר)
לקראת סיום התפיחה לחרוץ חריצים אלכסוניים ולחכות עד שיפתחו מעט במהלך התפיחה
לחמם תנור לחום גבוה ולהכניס תבנית עם חצי כוס מים ליצירת אדים
שלב ג'
להבריש את הבגטים בביצה טרופה +במים
לאפות בתנור עד לקבלת צבע זהוב שחום -בערך 30 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון