חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בבקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בבקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/2 4 כפיות שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
2/3 כוס סוכר + 1 כפית
1 כוס חלב פושר
150 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
2 ביצים טרופות קלות
7-8 כוסות קמח
מלית 1:
ממרח נוטלה (ניתן לבזוק מעליו, קינמון, אגוזים קצוצים, קוקוס)
מלית 2:
50 גר´ חמאה מרוככת, קינמון טחון, 1/3 כוס סוכר, אגוזים קצוצים.
ביצה טרופה למריחה
אופן ההכנה
הבצק:
מים + שמרים + כפית סוכר, לערבב ולהניח בצד.
בקערה גדולה לערבב החלב, הסוכר, החמאה המרוככת, המלח והביצים.
להוסיף את תערובת השמרים התוססת ולהתחיל להוסיף קמח עד שנוצר בצק רך וגמיש, לא יבש מדי.
ללוש על משטח עבודה מספר דקות.
להניח בקערה משומנת היטב, לכסות ולתת לנוח עד שמכפיל את ניפחו. לוקח יותר זמן מהרגיל, ניתן להכין, לשים במקרר ללילה ולאפות למחרת.
לאחר שתפח, ללוש כדי לשחרר אויר, לחלק ל-4 חלקים, לרדד כל חלק דק דק, על משטח מקומח קלות... זה העניין, דק דק, (אם זה לא דק זאת לא בבקה) עד שנראה שאוטוטו נקרע.
למרוח בנדיבות ממרח נוטלה או כל ממרח אחר ולהתחיל לגלגל לגלילה צפופה עד שמתקבל גליל ארוך (בערך 1/2 מטר).
את הגלילה להעמיד בצורת האות- ח´ וללפף אותה סביב עצמה. לחבר את הקצוות, להניח בתבנית אינגליש קייק משומנת, להתפיח שוב (חשוב מאד!!!!!!) עד שעה, בינתיים לחמם תנור ל-190 מעלות, בעדינות למרוח את הבבקה בביצה טרופה, להכניס בכל פעם 2 תבניות ולאפות כ- 40 דקות, עד שמקבלת צבע זהוב כהה.
הבבקה ניתנת להקפאה, ניתן לפרוס לפני ההקפאה ואז להוציא רק מספר פרוסות, לחמם דקה במיקרו ולטרוף.
בתאבון.
מגיש: קרןנ
מקור:
שתף את המתכון