חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בואיקוס מעולים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בואיקוס מעולים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
3 כוסות גבינות מלוחות וצהובות מעורבבות מגוררות דק, הכוללות גם גבינה בולגרית או פטה, וגם גבינה צהובה בעלת חריפות מסוימת כמו קשקבל או צ'דר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם חמאה, רכה, חתוכה לקוביות גדולות
מלח, לפי הטעם (תלוי במידת המליחות של הגבינה הבולגרית או הפטה שהוספתם. כדאי לטעום)
לזרייה
ביצה, טרופה
זרעוני שומשום או קצח
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים שתי תבניות תנור בניייר אפייה.
2. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים בידיים עד שמתקבל בצק רך אבל דביק קלות. עכשיו יש שתי אפשרויות: א. אם ממהרים, לוקחים מהבצק פיסות קטנות, ויוצרים מהן כדורים, בגודל של עגבניות שרי בערך. מניחים בתבנית במרווחים של 3 ס"מ ומשטחים קצת. ב. האפשרות השנייה, שיוצרות בואיקוס בעלי שוליים אחידים במראה עוגייתי יותר, היא לקמח משטח עבודה, להניח עליו את הבצק, לשטח קצת בידיים (לא חייבים להשתמש במערוך) לעובי של כ-4 ס"מ ולקרוץ בכוס עיגולים, בקוטר של 2-3 ס"מ. מניחים בתבניות במרווחים של 3 ס"מ.
3. מורחים כל עיגול בביצה הטרופה וזורים מלמעלה שומשום או קצח. אופים כ-15 דקות, או עד הזהבה.
4. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום עד יומיים, או במקפיא עד שבועיים.
מגיש: ronidh
מקור: אישי
שתף את המתכון