הוראות הכנה
מרכיבים
שמן זית איכותי
500 גר' בשר בקר טחון, ככל שהוא יותר איכותי יותר טוב
4 פלפל אנגלי ו4 עלי דפנה
200 גר' בייקון/ חזה אווז מעושן טחון היטב במג'ימיקס
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לקוביות
2 מקלות סלרי חתוך דק
2 גזרים בינוניים טחונים היטב במג'ימיקס
בקבוק יין אדום, רצוי באיכות טובה
קופסא גדולה של עגבניות מקולפות טחונות
כף רסק עגבניות
כף סוכר,כף פפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור
כפית קינמון
אם יש:
2 כוסות ציר בקר
חופן אורגנו קצוץ
אופן ההכנה
1. מחממים סיר גדול על להבה גבוהה עם שמן זית.
2. מוסיפים את הבקר, מטגנים ומפרידים עם מקל עץ ע"מ שלא יווצרו גושים כ 5 דקות.
3. מוסיפים את הבצל, הסלרי, פלפל אנגלי ועלי דפנה, לעוד כ 5 דקות.
4. מוסיפים את הגזר והבייקון הטחונים עד שתוכן הסיר מתחיל להוציא נוזלים ( עובר מטיגון לבישול ).
5. מוסיפים את היין ומחכים כ 5 דקות לאידוי.
6. מוסיפים את העגבניות ומנמים את האש.
7. רצוי להניח לזה להתבשל על אש נמוכה מאוד ( קרוב לסגירה ) לפחות לשעתיים תוך כדי בחישה מדי פעם כדי שהרוטב לא יישרף למטה.
8. מוסיפים את התבלינים, הרסק וציר בקר אם יש( אם אין והרוטב מאוד סמיך אז ניתן להוסיף מים אבל אני הייתי מוסיף עוד יין במקום 🙂 ומניחים לעוד כ 20 דקות.
9. מורידים מהאש ומוסיפים את האורגנו הקצוץ.
בתיאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון