חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בולונז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ישנם עשרות דרכים להכין רוטב בולונז, הנה אחת שלמדתי בזמן עבודתי במזאלונה ז"ל שהיא מאוד עשירה
בולונז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ישנם עשרות דרכים להכין רוטב בולונז, הנה אחת שלמדתי בזמן עבודתי במזאלונה ז"ל שהיא מאוד עשירה
הוראות הכנה
מרכיבים
שמן זית איכותי
500 גר' בשר בקר טחון, ככל שהוא יותר איכותי יותר טוב
4 פלפל אנגלי ו4 עלי דפנה
200 גר' בייקון/ חזה אווז מעושן טחון היטב במג'ימיקס
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לקוביות
2 מקלות סלרי חתוך דק
2 גזרים בינוניים טחונים היטב במג'ימיקס
בקבוק יין אדום, רצוי באיכות טובה
קופסא גדולה של עגבניות מקולפות טחונות
כף רסק עגבניות
כף סוכר,כף פפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור
כפית קינמון
אם יש:
2 כוסות ציר בקר
חופן אורגנו קצוץ
אופן ההכנה
1. מחממים סיר גדול על להבה גבוהה עם שמן זית.
2. מוסיפים את הבקר, מטגנים ומפרידים עם מקל עץ ע"מ שלא יווצרו גושים כ 5 דקות.
3. מוסיפים את הבצל, הסלרי, פלפל אנגלי ועלי דפנה, לעוד כ 5 דקות.
4. מוסיפים את הגזר והבייקון הטחונים עד שתוכן הסיר מתחיל להוציא נוזלים ( עובר מטיגון לבישול ).
5. מוסיפים את היין ומחכים כ 5 דקות לאידוי.
6. מוסיפים את העגבניות ומנמים את האש.
7. רצוי להניח לזה להתבשל על אש נמוכה מאוד ( קרוב לסגירה ) לפחות לשעתיים תוך כדי בחישה מדי פעם כדי שהרוטב לא יישרף למטה.
8. מוסיפים את התבלינים, הרסק וציר בקר אם יש( אם אין והרוטב מאוד סמיך אז ניתן להוסיף מים אבל אני הייתי מוסיף עוד יין במקום 🙂 ומניחים לעוד כ 20 דקות.
9. מורידים מהאש ומוסיפים את האורגנו הקצוץ.
בתיאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון