הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים
קורט מלח
*ישנם כמה מילויים: תרד חצילים, גבינה.
למילוי גבינה
גבינת ריקוטה או חמד
גבינה מלוחה כלשהי אפשר בולגרית
גבינת כשקבל טורקי (אני מוסיף צפתית יבשה של קדוש)
1 ביצה
אני מוסיף קורנפלור לחיזוק על מנת שלא יצאו נוזלים
ממליחים ומלפלפים לפי הצורך
מערבבים הכל בקערה ומשפרים טעמים
חצילים
3 חצילים קלים וכהים קולים על האש אפשר עם נייר כסף
גבינה צפתית של קדוש מגורדת
גבינת כשקבל מגורדת
קורנפלור לחיזוק על מנת שהנוזלים של הגבינה לא יצאו
מערבבים הכול בקערה ומשפרים טעמים
תרד
שתי חבילות מנגולד(עלי סלק)
להוציא את הגבעול ולשטוף היטב
לקצוץ את העלים
גבינת כשקבל מגורדת
צפתית של קדוש מגורדת
קורנפלור לחיזוק
מערבבים הכול בקערה ומשפרים טעמים
אופן ההכנה
אופן ההכנה
לשים הכל במיקסר עד שמקבלים בצק אחיד ולא דביק
לתת לבצק לנוח שעה בערך
ממלאים תבנית עם שמן (הרבה וגבוהה)
מכינים עיגולים בינונים ונותנים להם לשחות ולנוח בתבנית השמן
פותחים כל כדור על משטח משומן לבצק דק דק וגדול
אני נעזר במארוך לפתיחה ראשונית
מטפטפים מהשמן על הבצק לפני הקיפול
מקפלים בערך מהקצה 10 ס"מ (מן רצועה)
מניחים את המילוי לאורך הרצועה מגלגלים וסוגרים לשבלול
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון