הוראות הכנה
מרכיבים
8 שיפודי חזה עוף
למרינדה:
1 כוס יוגורט
½ כוס שמנת
200 גרם חמאה מומסת
200 מ"ל מיץ לימון
250 גרם אגוזי קשיו טחונים
40 גרם זרעי כוסברה
20 גרם תרמילי הל
5 גרם ציפורן טחון
3 כפיות פלפל שאטה גרוס
20 גרם כמון
150 גרם כוסברה טרייה קצוצה
100 גרם מלח
אופן ההכנה
טוחנים את כל התבלינים היבשים ומערבבים עם שאר מרכיבי המרינדה. יוצקים את המרינדה לתבנית פיירקס ומשרים בה את נתחי העוף למשך 24 שעות. מכניסים את התבנית, מכוסה בנייר אפייה ובנייר כסף, לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כ-20 דקות.
מגישים על לאפה עם הרוטב ומעט עלים ירוקים.
מגיש:
מקור: שף שחף שבתאי ממסעדת מינה טומיי
שתף את המתכון