הוראות הכנה
מרכיבים
קערה בצורת חצי כדור ובנפח של 1.5 ליטר
למוס השוקולד:
2 מיכלי שמנת מתוקה
קורט מלח
250 גרם שוקולד מריר
לתחתית:
2 כוסות פצפוצי אורז (או רייס קריספיס או קורנפלקס לא ממותק ושבור גס)
150 גרם שוקולד (מריר, חלב או לבן)
150 גרם נוגט
לקצפת חלבה:
1 מיכל שמנת מתוקה
רבע כוס ממרח חלבה
לציפוי:
שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
80 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
מתחילים עם המוס שוקולד -
בסיר מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה עם מלח.
מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד.
מערבבים עד שהשוקולד נמס, מכסים ומעבירים למקרר לכ-4 שעות לפחות.
ממשיכים עם תחתית הפצפוצים:
ממיסים ביחד את השוקולד והנוגט,
ומערבבים עם פצפוצי האורז, עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים.
מהדקים בין שני ניירות אפייה לקבלת עיגול בקוטר הקערה (אפשר להיעזר במערוך או בתחתית של כוס)
שומרים במקפיא עד שהתחתית מתקשה.
לפני הכנת הבומב... מכינים את קצפת החלבה:
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה.
מקפלים פנימה ממרח חלבה.
שומרים במקרר עד ההרכבה (לא יותר משעה!)
מסיימים את הכנת מוס השוקולד:
מעבירים את תערובת השוקולד למיקסר ומוסיפים את מיכל השמנת הנותר.
מקציפים במהירות בינונית רק עד שמתקבל מוס אוורירי (זהירות - זה הופך מהר לחמאה!)
שומרים בצד כוס מלאה של המוס, ואת היתר יוצקים לקערת הבומב.
יוצרים שקע במרכז, ואליו יוצקים את קצפת החלבה.
ומכסים ביתרת המוס ששמרנו בצד.
מניחים מעל את תחתית הפצפוצים הקפואה ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
למחרת... משחררים את הבומב מהקערה:
טובלים קצרות את הקערה עם הבומב בקערה גדולה יותר עם מים רותחים.
זהירות שלא יחדרו מים לעוגה!!!
משחררים את המוס ומעבירים לצלחת הגשה.
מצפים בשוקולד:
בסיר מביאים לרתיחה שליש כוס שמנת מתוקה.
מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא ימס.
יוצקים את הציפוי על הבומב ומניחים לו להתפזר עליו באופן חופשי.
מעבירים למקרר להפשרה של כשעה לפני שמגישים.
פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים.
ב ה נ א ה ג ד ו ל ה !
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון