חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בורגול בירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הגיע הזמן לשנות את תדמית הבורגול! מנה ארומטית ועשירה בירקות שורש (בצל, גזר, סלרי ושום), שמקפיצה ברמה גם את המנה העיקרית. אצלי במשפחה מתים על המנה הזו ומבקשים אותה בכל הזדמנות!
בורגול בירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הגיע הזמן לשנות את תדמית הבורגול! מנה ארומטית ועשירה בירקות שורש (בצל, גזר, סלרי ושום), שמקפיצה ברמה גם את המנה העיקרית. אצלי במשפחה מתים על המנה הזו ומבקשים אותה בכל הזדמנות!
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות בורגול גס (גרגירים גדולים)
1 ראש סלרי קטן-בינוני
2 בצלים בינוניים
4 שיני שום כתושות
2 גזרים
1 פלפל אדום
שמן זית
5 כוסות ציר בקר או מים
1/2 כפית אבקת קארי
כפית וחצי מלח
1 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
חופן אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות. קוצצים את הפלפל האדום לקוביות קטנות ואת ראש הסלרי (לנקות היטב!) והגזרים לקוביות קטנות. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיהיה שקוף, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הגזר והסלרי ומאדים 2 דקות נוספות.
מוסיפים את התבלינים (קארי, מלח, פלפל) והפלפל האדום, ובוחשים היטב.
מוספים את הבורגול (לאחר ששטפנו היטב במסננת!) ואת ציר הבקר (אפשר להשתמש במים) ובוחשים היטב. מביאים את הכל לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים על אש קטנה במשך רבע שעה. מומלץ לערבב כעבור 10 דקות, כדי שהבורגול לא יידבק לתחתית הסיר.
מחכים מספר דקות שהבורגול יתקרר, ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הכוסברה הקצוצה ואגוזי המלך הקצוצים.
מערבבים היטב ומגישים. בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון