הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות בורגול גס (גרגירים גדולים)
1 ראש סלרי קטן-בינוני
2 בצלים בינוניים
4 שיני שום כתושות
2 גזרים
1 פלפל אדום
שמן זית
5 כוסות ציר בקר או מים
1/2 כפית אבקת קארי
כפית וחצי מלח
1 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
חופן אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות. קוצצים את הפלפל האדום לקוביות קטנות ואת ראש הסלרי (לנקות היטב!) והגזרים לקוביות קטנות. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיהיה שקוף, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הגזר והסלרי ומאדים 2 דקות נוספות.
מוסיפים את התבלינים (קארי, מלח, פלפל) והפלפל האדום, ובוחשים היטב.
מוספים את הבורגול (לאחר ששטפנו היטב במסננת!) ואת ציר הבקר (אפשר להשתמש במים) ובוחשים היטב. מביאים את הכל לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים על אש קטנה במשך רבע שעה. מומלץ לערבב כעבור 10 דקות, כדי שהבורגול לא יידבק לתחתית הסיר.
מחכים מספר דקות שהבורגול יתקרר, ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הכוסברה הקצוצה ואגוזי המלך הקצוצים.
מערבבים היטב ומגישים. בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון