הוראות הכנה
מרכיבים
2 דג בורי בגודל בינוני..פרוס ל-4
8 בצל חתוך לקוביות 1-ס"מ
4 שני שום קצוצות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית פלפל חריף יבש וטחון
1 כפית גרגירי כוסברה טחונה
3 עלי דפנה יבשים
1 כף תמר הינדי
1 כוס מים
½ כוס שמן קנולה/סויה
2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה
לשטוף את פרוסות הדג ולסנן מכל הנוזלים.לפזר מעט מלח.
לחמם מחבת ולצקת חצי מכמות השמן.
לטגן את פרוסות הדג עד להשחמה משני הצדדים.להעביר בכלי מרופד בנייר סופג.
להוסיף את יתרת השמן למחבת ולאדות בצל לערבב מידי פעם(להבה נמוכה),להוסיף רבע כוס מים כעבור 20 דקות ולהמשיך לאדות -20 דקות נוספות.
להוסיף שום, תבלינים, רסק עגבניות ואת המים הנותרים ולבשל 20 דקות(להבה נמוכה מאוד).
לסדר את פרוסות הבורי בכלי הגשה ולצקת את הרוטב מעל כך שיכסה כל פרוסת דג.
לאכסן בקירור.
מקובל לאכול בתוספת לביבות קמח תירס(יש מתכון באוסף שלי)ללא גבינה או בתוספת ממליגה(דייסה עשויה מקמח תירס).
בתיאבון.
מגיש:
מקור: גרוזיני
שתף את המתכון