הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
1/3 3 כוסות קמח (500 גר')
½ שקית או ½ קוביית שמרית
½ שקית משפר לאפייה ביתית של שמרית
1 כף סוכר
1 כף חומץ
1 כפית מלח
½ כוס שמן
½ - ¾ כוס מים
מלית:
500 גר' גבינה לבנה 5%
½ כוס קורנפלור (70 גר')
1 מיכל שמנת לבישול
2 כפיות בזיליקום
2 כפיות טימין
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
לקישוט ביצה טרופה ושומשום.
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
לשים את כל חומרי הבצק תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רך מאוד. משהים כ- ½ שעה במקום חם בקערה מכוסה במגבת.
אופן הכנת המלית:
בסיר מערבבים את הגבינה עם השמנת ומוסיפים בהדרגה את הקורנפלור.
מוסיפים את התבלינים, המלח והפלפל ומבשלים כ- 10 דקות.
מניחים להצטנן.
אופן הכנת המאפה:
מקמחים את הידיים ושולחן העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1 סמ'.
בעזרת כוס חותכים עיגולים מהבצק, מניחים במרכז העיגול כף מהמלית, מברישים את הבצק מסביב למלית עם מים על מנת להדביק את הבצק, מקפלים את העיגול לחצי ומהדקים.
מורחים בביצה הטרופה ומפזרים שומשום לקישוט.
מניחים למנוחה של כ- ½ שעה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות צלזיוס כ- 12-15 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון