חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בורקס גרוזיני מקורי ("חצ'אפורי" )
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בורקס מסורתי ומיוחד,לא כ"כ קל להכנה אך ההשקעה כדאית בהחלט. brכולם אוהבים לאכול ולקראת חג שבועות קרב ובא מומלץ בחום.
בורקס גרוזיני מקורי ("חצ'אפורי" )
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בורקס מסורתי ומיוחד,לא כ"כ קל להכנה אך ההשקעה כדאית בהחלט. brכולם אוהבים לאכול ולקראת חג שבועות קרב ובא מומלץ בחום.
הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק"ג קמח מנופה
1-כפית מלח
1-ביצה
2-כפות חומץ
6-כפות שמן
4-כוסות מים
½-ליטר שמן לטיגון
מלית:
750-גרם גבינה צפתית/"חמד"/"ברינזה"(לפי בחירה,אפשר מכל דבר לשלב גם)
250-גרם גבינה "טוב טעם"/ "כנען"
2-חלמונים
1-כף קמח
אופן ההכנה
בקערת המערבל לערבב את המים, ביצה, חומץ, שמן והמלח בעזרת כף.
להוסיף בהדרגה את הקמח ולהתחיל ללוש בכף לישה, במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק, קשה אבל נעים למגע.
לכסות במגבת ולהניח ל- 30 דקות.
לקמח משטח עבודה,להוציא את הבצק וללוש שוב כ-5 דקות,להחזיר לקערה, לכסות לשעה נוספת.
הכנת המילוי:
לרסק את הגבינות, להוסיף חלמונים וקמח, לערבב היטב.
בשלב זה הבצק מוכן למילוי.
לקמח שוב משטח, להוציא את הבצק מהקערה ובעזרת סכין לחלק ל- 18 חלקים.
ללוש כדקה כל חלק בנפרד ולכסות שוב ל- 15 דקות.
לרפד שתי תבניות שטוחות בנייר אפיה ולשמן היטב.
בעזרת מערוך לרדד את הבצק לעלים מאד דקים.
לשמן משטח,להניח את עלי הבצק (כל אחד בנפרד) ולמתוח כמה שאפשר בזהירות מכל הצדדים.
לטפטף מעל כ- 2 כפות שמן ולקפל את הבצק למרכז קיפול אחד וקיפול נוסף מעל ושוב קיפול למרכז וקיפול נוסף מעל כך שצורת הבצק תהיה מרובעת.
להניח מילוי במרכז ולסגור את קצוות הבצק למרכז ליצירת מרובע.
להניח בתבנית,לשטח מעט ולהבריש בשמן.(9 יח' בכל תבנית).
לאפות בתנור מחומם ל 200 מעלות 20 דקות עד שיקבלו צבע חום זהב.
בתיאבון וחג שבועות שמח.
מגיש: רינת ספיר
מקור: גרוזיני ביתי
שתף את המתכון