חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בורקס חצילים וגבינה בולגרית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בורקס חצילים וגבינה בולגרית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
גביע (170 מ"ל) יוגורט
½ כוס שמן
½ כוס מים
1 ק"ג קמח
1 כף מחוקה מלח
1 כפית אבקת אפייה
400 גרם מרגרינה
למילוי:
2 חצילים בינוניים
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
מעט קמח
1 ביצה טרופה
פלפל שחור טחון טרי
1 ביצה למריחה
שומשום לפיזור על הבוריקס
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר, עד שהם מתאחדים לבצק חלק וגמיש (אם הבצק יבש מדי מוסיפים מעט מים). עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
להכנת המילוי:
קולים את החצילים מעל להבה גבוהה, על פלאטת מתכת, מיכסה ישן של סיר פלא, להבה חשופה, או מנגל (הכי טוב). כשהחצילים קלויים היטב ועדיין חמים, מקלפים אותם. מרחיקים את הגרעינים (שנותנים טעם מר), מועכים במזלג ומערבבים עם שאר מרכיבי המילוי (מוסיפים מעט קמח, רק כדי להדק את המילוי).
מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות.
להכנת הבורקס:
מקמחים מישטח עבודה, מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ´מ, וקורצים עיגולים בעזרת כוס זכוכית הפוכה או חותכן עוגיות עגול . מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה ממילוי החצילים. מקפלים ומהדקים בעדינות, תוך צביטת השוליים ויצירת מעין דוגמה מסולסלת.
מסדרים את הבורקיטס בתבנית עם נייר אפייה, מורחים בביצה טרופה וזורים מעט שומשום.
אופים בתנור החם כ-½ שעה, עד שהבורקיטס מזהיבים היטב.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון