הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
גביע (170 מ"ל) יוגורט
½ כוס שמן
½ כוס מים
1 ק"ג קמח
1 כף מחוקה מלח
1 כפית אבקת אפייה
400 גרם מרגרינה
למילוי:
2 חצילים בינוניים
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
מעט קמח
1 ביצה טרופה
פלפל שחור טחון טרי
1 ביצה למריחה
שומשום לפיזור על הבוריקס
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר, עד שהם מתאחדים לבצק חלק וגמיש (אם הבצק יבש מדי מוסיפים מעט מים). עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
להכנת המילוי:
קולים את החצילים מעל להבה גבוהה, על פלאטת מתכת, מיכסה ישן של סיר פלא, להבה חשופה, או מנגל (הכי טוב). כשהחצילים קלויים היטב ועדיין חמים, מקלפים אותם. מרחיקים את הגרעינים (שנותנים טעם מר), מועכים במזלג ומערבבים עם שאר מרכיבי המילוי (מוסיפים מעט קמח, רק כדי להדק את המילוי).
מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות.
להכנת הבורקס:
מקמחים מישטח עבודה, מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ´מ, וקורצים עיגולים בעזרת כוס זכוכית הפוכה או חותכן עוגיות עגול . מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה ממילוי החצילים. מקפלים ומהדקים בעדינות, תוך צביטת השוליים ויצירת מעין דוגמה מסולסלת.
מסדרים את הבורקיטס בתבנית עם נייר אפייה, מורחים בביצה טרופה וזורים מעט שומשום.
אופים בתנור החם כ-½ שעה, עד שהבורקיטס מזהיבים היטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון