הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים לבצק
1 כוס שמן.
½ כוס מים חמים.
½3 כוסות קמח .
1 כפית מלח.
למילוי
1 חציל בינוני קלוי.
½ קופסת קוט'צ
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת דק .
1 חלבון ביצה (עם החלמון משתמשים למריחה על הבורקס לפני האפייה) .
1 כפית טחינה גולמית.
אופן ההכנה
הכנת הבצק
שמים בקערה את כוס השמן והמים עם המלח. להוסיף בהדרגה את הקמח תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מניחים את הבצק למנוחה במקרר לשעה.
הכנת הבורקס
מרוקנים את החציל מקליפתו ומערבבים עם כל חומרי המילוי .
מיצרים כדורים קטנים מכל הבצק (כ15- 20 כדורים)
ומשטחים את הכדורים לעיגולים אחידים.
שמים בכל עיגול מהמילוי ומקפלים לחצי. מורחים מהחלמון ושמים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ 25-35 דקות
בתאבון.
אלי גרשון...
מגיש:
מקור: בית אימא
שתף את המתכון