כן כן בורקס טורקי אורגינלי שחותכים לחתיכות מלווה בהאיראן (יוגורט לשתיה ) brמכינים את הבורקס מראש לא אפוי מקפיאים ובשבת בבוקר אופים בזמן שאופים קוצצים brסלט ערבי חותכים מלפפונים בסגנון אחלה ראה מתכון מוסיפים זית סורי חריף מאוד br(ראה מתכון) וחתיכת גבינת קשקבל והעולם נראה אחרת משהו 🙂
|
|
|
כן כן בורקס טורקי אורגינלי שחותכים לחתיכות מלווה בהאיראן (יוגורט לשתיה ) brמכינים את הבורקס מראש לא אפוי מקפיאים ובשבת בבוקר אופים בזמן שאופים קוצצים brסלט ערבי חותכים מלפפונים בסגנון אחלה ראה מתכון מוסיפים זית סורי חריף מאוד br(ראה מתכון) וחתיכת גבינת קשקבל והעולם נראה אחרת משהו 🙂
|
הוראות הכנה
מרכיבים
בורקס טורקי אורגינלי סגנון ה"עגלה" "רמלה"
החומרים
1 ק"ג קמח לבן לערך
2 כוסות שמן (לשרית הבורקס לאחר הכנת הבצק)
2 כוס מים
1 כוס סודה מבקבוק
1 כף חומץ
2 כפות שמן לבצק
כפית מלח
חומרים ל מלית תרד
חבילת תרד או קילו עלי מנגולד
קוביה גדולה של גבינה בולגרית
אופן ההכנה
הכנת מלית התרד:
חבילת תרד או קילו עלי מנגולד
קוביה גדולה של גבינה בולגרית
את התרד שותפים קוצצים מוסיפים את הגבינה הבולגרית קורט פילפל שחור אחד ביצה
אופן הכנת הבצק:
1. בקערה גדולה מניחים את כל החומרים פרט לקמח ולשמן
2. מתחילם לשפוך את הקמח בזירזוף עדין ואיטי תוך
בחישה לתוך הכלי עם הנוזלים לשים את הבצק -
זה כמעט קילו קמח עד לקבלת בצק נעים ולא דביק
3. מחלקים את הבצק לשלושה - או 24 כדורים קטנים מניחים בתוך כלי עמוק
מכוסה בשמן למנוחה של שעה לפחות (עדיף ללילה)
4. מרדדים את הבצק עם השמן לעלה דק מאוד. (אין לקמח את הקרש או השיש)
5. ממלאים במלית הרצויה מגלגלים ויוצרים צורת שבלול
מורחים ביצה מפזרים שומשום
אופים ב180 מעלות עד הזהבה כמובן בודקים שזה מבושל.
ניתן להכין אותם בשבלולים קטנים או גדולים לטעמכם
****
ניתן למלא בגבינה מעורבת
ניתן למלא בתפו"א
או כל מילוי שעולה בדעתכם
ניתן להקפאה לפני אפיה אופן האפיה אז שונה מכניסים לתנור במקסימום עוצמה
ל- 15 דקות מנקזים שמן מהתבנית מנמיכים ל180 עד שאפוי היטב
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון