הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג קמח
25 גרם שימרית
קורט מלח
1/4 1 כוסות מים פושרים
25 גרם מרגרינה רכה מאד
למלית:
600 גרם גבינה מלוחה
1 ביצה טרופה
1 כף קמח מנופה
30 גרם חמאה רכה (לא חובה)
6 ביצים
חמאה להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1. מנפים קמח לקערה ומערבבים עם שימרית.
2. יוצרים גומה במרכז, זורים לתוכה מלח ומוסיפים מים פושרים ומרגרינה.
3. מערבבים את המצרכים ולשים בצק רך. אם הבצק נדבק לידיים, מוסיפים מעט קמח.
4. מכסים את הבצק במגבת ומניחים במקום חמים למשך כשעה להתפחה.
5. לשים את הבצק פעם נוספת ומחלקים ל-6 חלקים.
6. צרים מכל חלק כדור, מכסים במגבת ומשהים במקום חמים כ-20 דקות להתפחה נוספת.
למלית:
7. מגררים גבינה מלוחה לתוך קערה, מוסיפים ביצה, קמח וחמאה ומערבבים לעיסה חלקה.
8. מחממים את התנור ואת תבנית האפיה.
9. מרדדים כל כדור לעלה עגול בעובי 1 ס"מ ומניחים במרכזו 1/6 ממלית הגבינה.
10. מרימים את שולי העלה משני צידי המלית, מהדקים את הקצוות ויוצרים צורת סירה שבמרכזה המלית.
11. מסדרים את סירות הבצק בתבנית החמה ואופיםבחום גבוה, 200 מעלות 15 דקות.
12. מוציאים את התבנית מהתנור.
13. שוברים את הביצים אחת בכל פעם, ומחליקים את הביצה לתוך כל סירת בצק מעל המלית.
14. אופים 5 דקות נוספות עד שהבורקסים מוכנים.
15. מעבירים לצלחת הגשה גדולה, שמים במרכז כל בורקס פיסת חמאה ומגישים.
16. בתיאבון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור: שרה דביר
שתף את המתכון