הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קמח מלא
1 כף מים
1 ביצה
125 גרם מרגרינה לאפיה או חמאה חתוכים לקוביות
½ כפית מלח
4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים וקלופים
200 גרם פטריות שמפיניון טריות
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות שמן לטיגון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בקערה גדולה שמים את הקמח, המים, המרגרינה, הביצה וחצי כפית מלח. לשים את הכל עד לקבלת בצק גמיש שנח לעבוד איתו. עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כחצי שעה. בקערה נפרדת מועכים את תפוחי האדמה לקבלת מחית חלקה. במחבת מטגנים את הבצל בשמן עד שמשחים מעט ומוסיפים את הפטריות. ממשיכים לטגן עד שהבצל הופך שחום והפטריות משחימות מעט. מוסיפים את הבצל והפטריות אל תפוחי האדמה, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח העבודה לעובי של כשני מ"מ. קורצים מהבצק המרודד עיגולים. ממלאים כל עיגול במעט ממלית תפוחי האדמה, סוגרים היטב (ניתן להיעזר במעט מים או במעט ביצה טרופה) ומניחים בתבנית אפייה. חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק או עד שנגמרת המלית.
מכניסים את התבנית עם הבורקס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כעשרים דקות עד עשרים וחמש דקות. מוציאים ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון