הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה פילו קנויה מהסופר
½ כוס יוגורט
½ כוס שמן זית
1 ביצה
למילוי:
1 ק"ג תרד או מנגולד (יכול להיות קפוא)
1 כוס גבינת פטה (מפוררת)
¼ כוס שמן זית
½ כפית פלפל שחור
1/2 פלפל צילי גרוס
½ כפית כמון
½ כפית מלח (אם גבינת הפטה לא מלוחה מדי)
קמצוץ של שומשום שחור
אופן ההכנה
1.בסיר גדול, להרתיח מים ולהוסיף את התרד למים הרותיחים למשך 2 דקות.
2. מעבירים אותם מיד למסננת ושוטפים במים קרים סוחטים היטב ע"י סחיטה ביד
3. על משטח קוצצים את התרד
4.במחבת משומנת מעט מחממים שמן זית . מוסיפים בצל ושום ומטגנים 2-4 דקות. בוחשים מדי פעם. מוסיפים את שאר החומרים, כמון, פלפל שחור, פפריקה חריפה מופצים בצורה אחידה בתוך התרד.(מלבד הגבינה ) ומטגנים 5-6 דקות מסירים את התרד מהאש ומקררים. כאשר המילוי מתקרר, מוסיפים את גבינת הפטה מפוררת. לשים את כל המרכיבים יחד:
5.בקערה עמוקה, מוסיפים את היוגורט שמן זית וביצה. מערבבים נמרצות עד שכל החומרים מעורבבים היטב.
6.בעזרת מברשת, מורחים כמות קטנה מהתערובת ביצה שמן זית יוגורט בתבנית פיירקס גדולה. זה נועד למנוע מעלי הפילו הידבקות לתבנית הפיירקס.
7.פתח את החבילה בצק פילו. וצמד מטלית לחה על גבי כל דפי הפילו למניעת התייבשות דפי הפילו.
על כל גיליון נמרח היטב בעזרת מברשת ביצה שמן זית יוגורט לכל אורכו ונניחו בתבנית הפיירקס
עד חצי תבנית הפיירקס בצורה שיכבתית
8. נוסיף מעל עלי הפילו את התרד
9.הוסף את שער גליונות הפילו אחד אחד מוברשים היטב עם תערובת ביצים שמן זית ויוגורט. עד מילוי התבנית אם נשארה לך תערובת ביצים שמן זית יוגורט יוצקים מעל ומפזרים באופן שווה עם מברשת.
10. מפזרים מעל שומשום שחור, או קצח
11. אופים בחום של 180 מעלות במרכז התנור במשך 40 דקות או עד לקבלת גוון זהוב. מקררים לפני החיתוך,
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון