חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בורקס תורכי במילואי תרד או עלי מנגולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בורקס תורכי במילואי תרד או עלי מנגולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה פילו קנויה מהסופר
½ כוס יוגורט
½ כוס שמן זית
1 ביצה
למילוי:
1 ק"ג תרד או מנגולד (יכול להיות קפוא)
1 כוס גבינת פטה (מפוררת)
¼ כוס שמן זית
½ כפית פלפל שחור
1/2 פלפל צילי גרוס
½ כפית כמון
½ כפית מלח (אם גבינת הפטה לא מלוחה מדי)
קמצוץ של שומשום שחור
אופן ההכנה
1.בסיר גדול, להרתיח מים ולהוסיף את התרד למים הרותיחים למשך 2 דקות.
2. מעבירים אותם מיד למסננת ושוטפים במים קרים סוחטים היטב ע"י סחיטה ביד
3. על משטח קוצצים את התרד
4.במחבת משומנת מעט מחממים שמן זית . מוסיפים בצל ושום ומטגנים 2-4 דקות. בוחשים מדי פעם. מוסיפים את שאר החומרים, כמון, פלפל שחור, פפריקה חריפה מופצים בצורה אחידה בתוך התרד.(מלבד הגבינה ) ומטגנים 5-6 דקות מסירים את התרד מהאש ומקררים. כאשר המילוי מתקרר, מוסיפים את גבינת הפטה מפוררת. לשים את כל המרכיבים יחד:
5.בקערה עמוקה, מוסיפים את היוגורט שמן זית וביצה. מערבבים נמרצות עד שכל החומרים מעורבבים היטב.
6.בעזרת מברשת, מורחים כמות קטנה מהתערובת ביצה שמן זית יוגורט בתבנית פיירקס גדולה. זה נועד למנוע מעלי הפילו הידבקות לתבנית הפיירקס.
7.פתח את החבילה בצק פילו. וצמד מטלית לחה על גבי כל דפי הפילו למניעת התייבשות דפי הפילו.
על כל גיליון נמרח היטב בעזרת מברשת ביצה שמן זית יוגורט לכל אורכו ונניחו בתבנית הפיירקס
עד חצי תבנית הפיירקס בצורה שיכבתית
8. נוסיף מעל עלי הפילו את התרד
9.הוסף את שער גליונות הפילו אחד אחד מוברשים היטב עם תערובת ביצים שמן זית ויוגורט. עד מילוי התבנית אם נשארה לך תערובת ביצים שמן זית יוגורט יוצקים מעל ומפזרים באופן שווה עם מברשת.
10. מפזרים מעל שומשום שחור, או קצח
11. אופים בחום של 180 מעלות במרכז התנור במשך 40 דקות או עד לקבלת גוון זהוב. מקררים לפני החיתוך,
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון