חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בורקס תפוחי אדמה על בסיס קמח מצה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בורסים מיוחדים המנצלים קמח מצה שנשאר מפסח או סתם אם בא משהו מיוחד וטעים
בורקס תפוחי אדמה על בסיס קמח מצה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בורסים מיוחדים המנצלים קמח מצה שנשאר מפסח או סתם אם בא משהו מיוחד וטעים
הוראות הכנה
מרכיבים
כוס שמן
2 כוסות מים כפית סוכר
3/4 כפית מלח
תפוחי אדמה לפירה
בצל מטוגן, פלפל , מלח
3 כוסות קמח מצה
8 ביצים
אופן ההכנה
מכינים פירה מתפוחי אדמה (בערך 7 תפוחי אדמה) ומוסיפים בצל מטוגן, פלפל ומלח, לפי הטעם.
מרתיחים בסיר את השמן,המים, הסוכר והמלח. כאשר התמיסה רותחת, מוסיפים את קמח המצה ובוחשים היטב ומסירים מהאש.ממתינים מעט ואז מערבבים בזריזות וביסודיות את הביצים.
נוטלים כדור בצק, משטחים אותו ביד, ממלאים בפירה ואוטמים את הבורקס. מכינים מעין כופתאות עגולות ומניחים על גבי תבנית משומנת או נייר אפייה.
אופים בחום בינוני כחצי שעה או עד שהבורקס משחימים.
ניתן גם למרוח עליהם לפני האפיה ביצה טרופה ומעט שומשום.
מגיש: חייםנוי
מקור: שף אסתר
שתף את המתכון