הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר בקר עם מעט שומן או סחוס
1 כוכב אניס
1 עלי דפנה
5 גרגרי פלפל אנגלי
1 בצל
4 סלקים קטנים קלופים וחתוכים לרבעים
8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים (4 חתוכים ל-4 ו-4 חתוכים לקוביות)
2 עגבניות גדולות מגוררות
1 גזר גדול קלוף וחתוך ל-3
¼ כרוב בינוני פרוס דק
2 שיני שום קצוצות
1 כפית אבקת מרק עוף
3 כפיות רסק עגבניות
4 כפיות מלח
½ כפית סוכר
½ כפית פלפל שחור טחון דק
1 כף שמן קנולה
½ חבילה שמיר קצוץ דק
אופן ההכנה
בסיר גדול מרתיחים את הבשר במים יחד עם האניס, עלה הדפנה והפלפל האנגלי. מסירים את הקצף שנוצר, מנמיכים את האש ומבשלים כארבעים דקות. מוציאים את הבשר מהסיר וחותכים לקוביות. מרוקנים את המים שבסיר וממלאים מים חדשים קצת מעל מחצים גובה הסיר. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים, בצל, גזר, 4 תפוחי אדמה שחתוכים ל-4, שום, סלק וכפית מלח. מבלשים ביחד על אש נמוכה. כאשר תפוח האדמה רך מוציאים מהסיר את הסלק, תפוחי האדמה והגזר. מגררים או מרסקים את הירקות שהוצאו מהסיר. מחזירים את הירקות המגוררים ומוסיפים את העגבנייה המגוררת, אבקת המרק, רסק העגבניות, יתרת המלח, הכרוב, תפוחי האדמה שחתוכים לקוביות, הסוכר, השמן והשמיר. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים ביחד כחצי שעה. מוציאים את הבצל לפני ההגשה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון