חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בורשט!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שמו של מרק זה בעברית הוא חמיצת סלק (נשמע נורא ואיום, לא כן?). לכן אני מעדיפה לקרוא לו בורשט. brמרק טעים ביותר עם סלק שהופך את צבעו של המרק לסגלגל. למרק טעם מיוחד הדומה במקצת לטעמו של מרק העגבניות. br brאת המתכון הזה חיפשתי בכל מקום. אך בכל מקום בו מצאתי אותו הוא לא היה בדיוק המרק שאני אוהבת- עד שמצאתי את המתכון הטוב ביותר שהוא של אמא של חברה שלי. brאז הנה לכם- המרק שמקורו בהונגריה בסגנון רוסי.
בורשט!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שמו של מרק זה בעברית הוא חמיצת סלק (נשמע נורא ואיום, לא כן?). לכן אני מעדיפה לקרוא לו בורשט. brמרק טעים ביותר עם סלק שהופך את צבעו של המרק לסגלגל. למרק טעם מיוחד הדומה במקצת לטעמו של מרק העגבניות. br brאת המתכון הזה חיפשתי בכל מקום. אך בכל מקום בו מצאתי אותו הוא לא היה בדיוק המרק שאני אוהבת- עד שמצאתי את המתכון הטוב ביותר שהוא של אמא של חברה שלי. brאז הנה לכם- המרק שמקורו בהונגריה בסגנון רוסי.
הוראות הכנה
מרכיבים
שמן
1 בצל קצוץ
1/2 פלפל- אדום וירוק חתוכים
2 גזרים קטנים מגוררים
שום כתוש
בקר- חתיכות או עצם... (אם אין בקר אפשר להשתמש באבקת מרק בשר או באבקת מרק בטעם בשר- מה שהופך את המנה לצמחונית)
2 קופסאות רסק עגבניות
כפית שטוחה סוכר
מלח ופלפל לטעם
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 סלק קלוף ומגורר
1/2 כרוב חתוך לרצועות
אופן ההכנה
1. שמים בסיר שמן ומטגנים את הבצל, הפלפל האדום והירוק, גזר ושום.
2. מוסיפים בקר ומטבלים במלח ופלפל. (אם אין בקר מטבלים רק במלח ופלפל ומוסיפים את אבקת המרק בסוף שלב 3 יחד עם המים).
3. מוסיפים רסק עגבניות וכפית סוכר ולאחר מכן מים.
4. מבשלים כשעה וחצי עד שהבקר מוכן. (אם אין בקר מבשלים כ-5 דקות עד לרתיחת המים).
5. מוסיפים את תפוחי האדמה, הסלק והכרוב- מערבבים ומבשלים עוד כחצי שעה.
**אלה שהשתמשו באבקת מרק בטעם בשר יכולים לשים במרק שמנת חמוצה.
מגיש: D.S.K
מקור:
שתף את המתכון