שמו של מרק זה בעברית הוא חמיצת סלק (נשמע נורא ואיום, לא כן?). לכן אני מעדיפה לקרוא לו בורשט. brמרק טעים ביותר עם סלק שהופך את צבעו של המרק לסגלגל. למרק טעם מיוחד הדומה במקצת לטעמו של מרק העגבניות. br brאת המתכון הזה חיפשתי בכל מקום. אך בכל מקום בו מצאתי אותו הוא לא היה בדיוק המרק שאני אוהבת- עד שמצאתי את המתכון הטוב ביותר שהוא של אמא של חברה שלי. brאז הנה לכם- המרק שמקורו בהונגריה בסגנון רוסי.
|
|
שמו של מרק זה בעברית הוא חמיצת סלק (נשמע נורא ואיום, לא כן?). לכן אני מעדיפה לקרוא לו בורשט. brמרק טעים ביותר עם סלק שהופך את צבעו של המרק לסגלגל. למרק טעם מיוחד הדומה במקצת לטעמו של מרק העגבניות. br brאת המתכון הזה חיפשתי בכל מקום. אך בכל מקום בו מצאתי אותו הוא לא היה בדיוק המרק שאני אוהבת- עד שמצאתי את המתכון הטוב ביותר שהוא של אמא של חברה שלי. brאז הנה לכם- המרק שמקורו בהונגריה בסגנון רוסי.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
שמן
1 בצל קצוץ
1/2 פלפל- אדום וירוק חתוכים
2 גזרים קטנים מגוררים
שום כתוש
בקר- חתיכות או עצם... (אם אין בקר אפשר להשתמש באבקת מרק בשר או באבקת מרק בטעם בשר- מה שהופך את המנה לצמחונית)
2 קופסאות רסק עגבניות
כפית שטוחה סוכר
מלח ופלפל לטעם
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 סלק קלוף ומגורר
1/2 כרוב חתוך לרצועות
אופן ההכנה
1. שמים בסיר שמן ומטגנים את הבצל, הפלפל האדום והירוק, גזר ושום.
2. מוסיפים בקר ומטבלים במלח ופלפל. (אם אין בקר מטבלים רק במלח ופלפל ומוסיפים את אבקת המרק בסוף שלב 3 יחד עם המים).
3. מוסיפים רסק עגבניות וכפית סוכר ולאחר מכן מים.
4. מבשלים כשעה וחצי עד שהבקר מוכן. (אם אין בקר מבשלים כ-5 דקות עד לרתיחת המים).
5. מוסיפים את תפוחי האדמה, הסלק והכרוב- מערבבים ומבשלים עוד כחצי שעה.
**אלה שהשתמשו באבקת מרק בטעם בשר יכולים לשים במרק שמנת חמוצה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון