הוראות הכנה
מרכיבים
לתערובת תבלינים:
1כף גרגירי כוסברה כתושים גס
1 כף גרגירי כמון שלמים
1 כף גרגירי חרדל
6 תרמילי הל כתושים
1 קג' תפוחי אדמה מבושלים, חמימים
חצי כוס שמן
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ
3 שיני שום קצוצות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
1 בצל אדום קצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כף כורכום
מלח, פלפל שחור טחון טרי
לבלילה:
2 כוסות קמח חומוס
2 ביצים
1 כף כרוכום
2 כפות שמן
מלח ופלפל
מים
אופן ההכנה
שמים את התבלינים היבשים במחבת יבשה וקולים אותם כמה דקות. מוציאים לקערה.
שמים בסיר את השמן וכשהוא חם מטגנים בו את השום, בצל, ג'ינג'ר ופלפל חריף כמה דקות. מכבים את האש, מוסיפים את תערובת התבלינים ומערבבים. מוסיפים את תפוחי אדמה ומרסקים לתערובת גושית. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים. מקררים מעט.
מערבבים את חומרי הבלילה לתערובת חלקה.
צרים כדורים גדולים מתערובת תפוחי האדמה.
מחממים שמן טיגון עמוק.
טובלים כדור תפוחי אדמה בבלילה ומכניסים לשמן העמוק. מטגנים עד שמזהיב.
מגישים עם צ'אטני כוסברה
שמכינים על ידי ערבוב (במעבד מזון) של כוסברה, שום, בצל, פלפל ירוק חריף, ג'ינג'ר, מלח, פלפל מים ומעט שמן. מרסקים למחית חלקה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון