הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים הדרושים:
6 בטטות בגודל אחיד פחות או יותר, לא קלופות
60 גר' חמאה
1/4 כוס דבש תמרים (סילאן)
1/2 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 כף גרגרי פלפל שחור גרוס
6-5 גבעולי תימין שלמים
מלח גס
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
+חותכים את הבטטות לאורכן לארבעה חלקים. אם הבטטות גדולות, אפשר
לחתוךל- 6 חלקים, כך שמתקבלות "סירות" בטטה ארוכות. שמים בתבנית
חסינת חום בשכבה אחת.
+שמים במחבת קטנה את החמאה, דבש התמרים והג'ינג'ר. מביאים
לרתיחה ומבשלים יחד כ- 3 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מוסיפים את
הפלפלהשחור, מערבבים ויוצקים אל התבנית עם הבטטות. מערבבים היטב,
מפזריםמעל את גבעולי התימין ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של
200 מעלות למשך כשעה. במשך הצליה הופכים בעדינות את הבטטות, שייצלו
היטבמכל הצדדים.
+מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את המלח הגס ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון