הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג בייבי קלמארי שלמים
1 ק"ג בשר סרטנים
1 כוס גרגרי תירס
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1 בלוק גבינה בולגרית מגורדת
10 פרוסות גבינה צהובה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
100 גרם חמאה
שמן לטיגון עמוק
ביצה טרופה
קמח
פנקו
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה ומטגנים בה את בשר הסרטנים עד להזהבה. מוסיפים את הבולגרית, הבצל והתירס ומבשלים ביחד כ-10 דקות. מורידים מהאש ומצננים. מוסיפים לתערובת את הגבינה הצהובה ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל. מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים כך את הקלמארי. סוגרים את הקצה בעזרת קיסם ומצפים בקמח, ביצה טרופה ופנקו. מטגנים בשמן עמוק.
מומלץ להגיש בליווי רוטב לימון ושום.
מגיש:
מקור: שף קוסטה נוביקוב ממסעדת ים 7
שתף את המתכון