הוראות הכנה
מרכיבים
400 ג"ר גבינת שמנת
15 פרוסות של נתחי סלמון מעושן
10 יח' בייגלה יהודי חצוי לחצי
1 יח' בצל אדום פרוס לטבעות
5 עגבניות פרוסות
כ 15 עד 20 עלים לקישוט תרד,חסה וכו'
בייגל למשקיענים
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
1כף סוכר
1 כף מלח
2/3 2 כוסות מים פושרים (650 מ"ל)
200 גרם שומשום
1/2 כוס סוכר לקרמל
לסלמון הכבוש
קילו וחצי-שניים של פילה סלמון או נתחי פילה
1/4 כוס שמן זית
100 גרם סוכר
50 גרם מלח גס
צרור קצוץ של שמיר
5 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
חופן גרגירי קוסברה
חופן גריגירי חרדל
חופן גרגירי פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
לעצלנים -
1. קונים 10 בייגלך מוכנים וחוצים אותם לרוחבם למחצית
2. מורחים אןתם בנדיבות בגבינת שמנת
3. מפזרים מעליהם פיסות של נתחי הסלמון
4. מפזרים מעל את העלים והעגבניה ומעל טבעת בצל
5. מפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם
למשקיענים
בייגל -
אופן הכנה:
1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את השמרים היבשים, הסוכר והמלח
ומערבבים.
2. מוסיפים את המים בהדרגה תוך לישה בקרס לישה במהירות איטית-בינונית
(אם משתמשים בשמרים טריים, יש להמיס אותם בקערית נפרדת ב-2/3 כוס מהמים
עם כפית אחת מהסוכר, להשהות מספר דקות עד שיתססו ואז להוסיפם לקמח).
3. לשים במשך כ-7 דקות עד שהבצק יהפוך לכדור רך ומאוד גמיש.
(אפשר גם ללוש ידנית במשך כ-10 דקות, עד הבצק יהפוך גמיש)
4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח,
כשעה-שעה וחצי. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו כדקה עד שיצא
ממנו האוויר והוא יחזור לגודלו המקורי.
5.מחלקים את הבצק ל 10 -12 כדורים מכסים במגבת או בניילון רפוי ומתפיחים
כ-40 דקות נוספות.
6.מכינים בסיר קרמל מ1/2 כוס סוכר ומוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה
7.על צלחת שטוחה מפזרים שומשום בשכבה אחידה. או זעתר או מלח גס
8. על גבי משטח חלק מגלגלים מכל חלק לגליל באורך של כ-40 ס"מ וסוגרים
אותו תוך הידוק הקצוות לעיגול בקוטר של כ-10 ס"מ. כלומר 4 י"ח מכל גליל
9. מרימים בעדינות את העיגול בשתי הידיים ומניחים אותו על כף מחוררת
מכניסים עם הכף לסיר הקרמל למשך כדקה לערך עד שצפים מוציאים בעדינות עם הכף
מניחים לו להתקרר כדקה וטובלים מיד בשומשום, משני הצדדים.
10. ממשיכים כך עם שאר החלקים, כשבין אחד לשני מוסיפים עוד שומשום לצלחת.
11. מניחים את הבייגלך בתבניות שטוחות על נייר אפייה במרחק מה זה מזה,
ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד 250°.
12. אופים כ-15 דקות עד שהשומשום מתחיל להשחים, מוציאים מהתנור
ומקררים על רשת.
לסלמון הכבוש
אופן ההכנה:
1. בתבנית עם ניילון נצמד בתחתיתה וגולש מכל צד עד למחצית מפזרים את תערובת הסוכר
והמלח מעל הפילה סלמון, מוסיפים את השמיר והג'ינג'ר
2. על מחבת קולים מעט את תערובת התבלינים ומערבבים עם השמן זית
3. מפזרים ומדביקים על הסלומון את תערובת התבלין ושא החומרים
4. סוגרים הכל בניילון נצמד ומשרים למשך 48 שעות (עם משקולת מעל). בזמן הזה המלח והסוכר מוציאים מה שנקרא לסלמון 'את המיץ' והנוזלים האלה 'כובשים' את הסלמון.
להגיש קר לאחר שפורסים את הסלמון דק.
*** למשקולת ניתן להכניס מספר קופסאות שימורים לניילון ולהנחי מעל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון