הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמרים יבשים
1.5 כפית סוכר
1 ק"ג קמח
2.5 כוסות מים פושרים
2 כפיות גדושות מלח
שומשום
אופן ההכנה
1. בקערת המערבל שופכים את הקמח, השמרים ו-2.5 כוסות מים פושרים ומעבדים עם וו
הלישה מוסיפים את הסוכר ולשים במשך 10 דקות במהירות איטית.
2. מניחים לבצק לתפוח כשעה.
3. לאחר שהכפיל את נפחו, מוציאים לו את האויר, מוסיפים את המלח ולשים שוב.
4. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים בערך ומכדררים מהם כדורים.
5. מניחים את הכדורים ל-5 דקות.
6. משחילים אצבע באמצע כדור, מנופפים בתנועת הולה הופ על האצבע וכך נותר הבייגלה.
מותחים אותו לגודל גדול, בערך שיבר קוטר.
7. מכינים בצלחת עמוקה מים פושרים ובצלחת שניה שומשום. טובלים כל כעך במים ומיד
בשומשום.
8. מניחים לתפוח כחצי שעה נוספת.
9. אופים בתנור לוהט (250 מעלות צלסיוס) בין 10 ל-15 דקות. הצבע צריך להיות בהיר
מאוד.
מגיש:
מקור: צרקסי
שתף את המתכון